Compania Cocor SA intentioneaza sa cumpere terenuri si case in zona Mosilor-Baratiei in vederea amenajarii unor spatii comerciale, valoarea aproximativa a proiectului fiind de sapte milioane de euro.
"Vrem sa refacem zona si sa crestem valoarea ei imobiliara. In magazinul Cocor vrem sa aducem, dupa modernizare, branduri de lux, iar fostilor nostri chiriasi le vom oferi noi spatii de vanzare in centrul istoric. Va fi mai bine si pentru magazinul Cocor sa aiba magazine de calitate in vecinatate, fata de ceea ce se afla acum in zona. O sa cumparam case vechi sau daramate si terenuri si vom construi magazine. Cu cat sunt mai multe alaturate, cu atat mai bine", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Cocor SA, Dan Barbulescu, citat de Mediafax.
Oficialul a precizat ca, in afara de magazine, in centrul istoric compania ar putea construi un hotel de lux de mici dimensiuni. "Exista multe case nerevendicate in zona, locuite acum ilegal. Vom cumpara cate merita", a punctat Barbulescu.

Prioritatile sunt amenajarea fatadei si a unei parcari

Cocor va incepe in acest an un proiect de modernizare a magazinului Cocor din Bucuresti, prima etapa vizand amenajarea fatadei si a unei parcari, urmand ca anul viitor sa fie refacut si interiorul. Valoarea totala a acestei investitii se ridica la 18 mil. euro, lucrarile fiind programate pentru finalizare in toamna anului viitor. "Vom amenaja in acest an media-fatada si o parte din finantare va fi asigurata din publicitate. Parcarea va avea cinci etaje subterane si cinci supraterane, plus alte trei etaje cu spatii comerciale si spa", a precizat Barbulescu.
Finantarea proiectului va fi asigurata fie printr-un credit bancar, fie printr-o emisiune de obligatiuni, Cocor fiind in discutii cu mai multe banci in acest sens. Decizia finala cu privire la varianta de finantare va fi luata in termen de 1-2 luni. "Avem aprobarea pentru un credit de 25 de mil. euro, dar avem in vedere si posibilitatea unei emisiuni de obligatiuni pe zece ani", a spus oficialul.
Firma are in portofoliu magazinul Cocor si alte noua spatii comerciale, la care se adauga doua terenuri. Totodata, Cocor detine participatii la societatile Cocor Turism (69%), Comturist (69,8%) si Euxin (40,8%). Printre actionarii Cocor se numara SIF Muntenia - 18,9%, Liviu Ursan - 13,5%, Daniel Stoica - 13,32% si fondul de investitii Broadhurst - 11,4%.

Sursa

19 April 2007