Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Coldwell Banker: Dezvoltatorii mici, care fac 10 apartamente, au reînceput să construiască

Publicat: | Sursa: Ziarul Financiar | Numar afişări: 2645

Piaţa rezidenţială din Bucureşti a început să-şi revină doar pe segmentul micilor dezvoltatori, care ridică un bloc cu câteva apartamente, de cele mai multe ori din fonduri proprii, pentru care este mai uşor de găsit cumpărători, spun consultanţii firmei Coldwell Banker Affiliates of Romania.

sursa: zf.roPentru proiecte de sute de apartamente, dezvoltatorii, dar şi băncile sunt încă reticenţi în ciuda faptului că preţurile par a se stabiliza, în condiţiile în care în ultimul an apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au pierdut în ultimul an circa 8% din preţul solicitat de proprietari, potrivit ZF Index Imobiliar.

"Pentru a începe să construiască din nou, dezvoltatorii ar trebui să vândă stocurile pe care le au astăzi. Sunt încă la vânzare stocuri foarte mari de apartamente. Există în schimb o tendinţă în rândul dezvoltatorilor mici, oameni de afaceri care au terenuri de 300-500 de metri pătraţi pe care dezvoltă un bloc de patru etaje cu 10 apartamente pe care îl vând în totalitate. Ponderea acestora a început să crească tot mai mult. Sunt multe astfel de dezvoltări în Militari sau Bucureştii Noi - Domenii", a declarat Alexandru Pricop, managing part­ner în cadrul Coldwell Banker.

După o vară în care preţurile apartamentelor din Bucureşti s-au depreciat cu doar 1,6%, consultantul apreciază că în perioada următoare tendinţa va fi de continuare a trendului de stabilizare, fără a exclude scăderile de mică amploare.

El vorbeşte despre un echilibru evident al preţurilor în zona 1 Mai - Domenii, în apropierea Pieţei Victoriei, unde oferta de apartamente este mai redusă, fiind o zonă cu multe case, dar cererea este în creştere.

"Nu se va întâmpla nimic notabil cu preţul aparta­mentelor în toamna acestui an. În anii precedenţi perioada de toamnă era de creştere a cererii. Deocamdată nu putem vorbi despre aşa ceva, dar suntem de-abia la începutul toamnei. Există o tendinţă de stabilizare într-o foarte uşoară şi lină scădere", apreciază reprezentantul Coldwell Banker.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video