Colentina: Diferenţa de preţ între locuinţele vechi si cele noi este nesemnificativă

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4218

Apartamentele noi din Colentina se vând aproximativ la aceleaşi preţuri cu cele vechi. Din păcate însă, oferta de locuinţe noi este extrem de săracă. Dar speranţe de viitor sunt, spun agenţii imobiliari din zonă, şi asta pentru că în cartier sunt suprafeţe mari de teren liber perfecte pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidenţiale noi.

Sursa: moshulsf.wordpress.comZona Colentina nu a cunoscut o dezvoltare puternică în perioada de vârf a pieţei imobiliare, cu atât mai puţin un ultimii patru ani de criză. În cartier s-au construit puţine locuinţe noi, ansamblurile Rose Garden și Doamna Ghica Plaza fiind reprezentative.

“Cei care vor să cumpere în Colentina aleg, în general, blocuri vechi căci nu au încotro, oferta de locuinţe noi este foarte mică în această zonă. Diferenţele de preţ între locuinţele noi şi cele vechi nu sunt mari. Este surprinzător acest lucru” spune Daniel Sandu, director de vânzări Hiris Group.

În cazul garsonierelor Nordul Capitalei, zona cu cele mai mari diferenţe de preţ între locuinţele noi şi cele vechi Nordul continuă sa fie cea mai scumpă zonă a Capitalei. Deşi primăvara anului 2012 a adus o scădere a preţurilor, zona rezidenţială de nord îşi ... diferenţa de preţ între blocurile vechi şi cele noi este de doar 1.000 euro. Concret, preţul mediu pentru o garsonieră veche este de 37.000 euro, iar pentru una nouă de 38.000 euro. Potrivit datelor IMOPEDIA.ro, un apartament vechi cu două camere se vinde la un preţ mediu de 53.000 euro, iar o locuinţă nouă cu acelaşi număr de camere costă mai mult cu 4.000 euro.

O diferenţă mai mare se observă în cazul apartamentelor cu trei camere, dar asta din pricina suprafeţelor mai mari din blocurile noi. Un apartament vechi costă în medie 67.000 euro, iar unul nou ajunge la 76.000 euro, conform IMOPEDIA.ro.

„Cele mai căutate apartamente din Colentina sunt cele cu două şi trei camere, în mod special în zona Teiul Doamnei. Asta în primul rând datorită faptului că în această zonă se află în cea mai mare parte blocuri construite în anii '80 şi în al doilea rând pentru că este o zonă în care găseşti tot ce îţi trebuie: şcoli, grădiniţe, magazine, supermarket-uri și parcuri. Un alt aspect foarte important este accesul rapid la mijloacele de transport în comun” explică Anca Dobre, broker imobiliar Idea Class Design.

Profilul cumpărătorului din Colentina

60% dintre cei interesaţi să se mute în cartierul Colentina Dămăroaia, cartierul în care apartamentele vechi sunt mai scumpe decât cele noi Constructorii care au reuşit să întoarcă criza imobiliară în favoarea lor sunt printre puţinii care mai reuşesc să vândă, în ... se orientează spre apartamentele vechi, asta poate şi pentru că în zonă oferta de locuinţe noi este redusă. Potrivit datelor portalului nostru, clienţii dispun de un buget mediu situat între 40.000 şi 60.000 euro.

„Majoritatea clienţilor sunt cu credit Prima Casa, automat bugetul lor este în jur de 60.000 euro. În aceşti bani găsesc apartamente de două camere cu îmbunătăţiri, chiar şi mobilate şi utilate. Totuşi, pentru trei camere, bugetul trebuie ridicat puţin sau clientul trebuie să renunţe la îmbunătăţiri şi să fie pregătit financiar pentru o investiţie imediată în apartamentul achiziţionat” susţine Anca Dobre.

Ce tip de locuinţă caută cumpărătorii:

  • 25% vor două camere
  • 21% sunt interesaţi de trei camere
  • 10% variază între două-trei camere
  • 10% garsoniere
  • 7% variază între trei şi patru camere
  • 5% caută patru camere
  • Restul nu sunt decişi

Sursa: IMOPEDIA.ro

CITEȘTE ȘI: Casa ideală: fără facturi pentru căldură sau electricitate, scoasă la vânzare cu 50.000 euro România se pregăteşte pentru viitorul în construcţii. O echipă de profesionişti vizionari a construit casa solară, complet independentă ... Casa ideală: fără facturi pentru căldură sau electricitate, scoasă la vânzare cu 50.000 euro

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video