Apartamentele noi din Colentina se vând aproximativ la aceleaşi preţuri cu cele vechi. Din păcate însă, oferta de locuinţe noi este extrem de săracă. Dar speranţe de viitor sunt, spun agenţii imobiliari din zonă, şi asta pentru că în cartier sunt suprafeţe mari de teren liber perfecte pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidenţiale noi.

27742-cartierul-colentina-bucuresti.jpgZona Colentina nu a cunoscut o dezvoltare puternică în perioada de vârf a pieţei imobiliare, cu atât mai puţin un ultimii patru ani de criză. În cartier s-au construit puţine locuinţe noi, ansamblurile Rose Garden și Doamna Ghica Plaza fiind reprezentative.

“Cei care vor să cumpere în Colentina aleg, în general, blocuri vechi căci nu au încotro, oferta de locuinţe noi este foarte mică în această zonă. Diferenţele de preţ între locuinţele noi şi cele vechi nu sunt mari. Este surprinzător acest lucru” spune Daniel Sandu, director de vânzări Hiris Group.

În cazul garsonierelor diferenţa de preţ între blocurile vechi şi cele noi este de doar 1.000 euro. Concret, preţul mediu pentru o garsonieră veche este de 37.000 euro, iar pentru una nouă de 38.000 euro. Potrivit datelor IMOPEDIA.ro, un apartament vechi cu două camere se vinde la un preţ mediu de 53.000 euro, iar o locuinţă nouă cu acelaşi număr de camere costă mai mult cu 4.000 euro.

O diferenţă mai mare se observă în cazul apartamentelor cu trei camere, dar asta din pricina suprafeţelor mai mari din blocurile noi. Un apartament vechi costă în medie 67.000 euro, iar unul nou ajunge la 76.000 euro, conform IMOPEDIA.ro.

„Cele mai căutate apartamente din Colentina sunt cele cu două şi trei camere, în mod special în zona Teiul Doamnei. Asta în primul rând datorită faptului că în această zonă se află în cea mai mare parte blocuri construite în anii '80 şi în al doilea rând pentru că este o zonă în care găseşti tot ce îţi trebuie: şcoli, grădiniţe, magazine, supermarket-uri și parcuri. Un alt aspect foarte important este accesul rapid la mijloacele de transport în comun” explică Anca Dobre, broker imobiliar Idea Class Design.

Profilul cumpărătorului din Colentina

60% dintre cei interesaţi să se mute în cartierul Colentina se orientează spre apartamentele vechi, asta poate şi pentru că în zonă oferta de locuinţe noi este redusă. Potrivit datelor portalului nostru, clienţii dispun de un buget mediu situat între 40.000 şi 60.000 euro.

„Majoritatea clienţilor sunt cu credit Prima Casa, automat bugetul lor este în jur de 60.000 euro. În aceşti bani găsesc apartamente de două camere cu îmbunătăţiri, chiar şi mobilate şi utilate. Totuşi, pentru trei camere, bugetul trebuie ridicat puţin sau clientul trebuie să renunţe la îmbunătăţiri şi să fie pregătit financiar pentru o investiţie imediată în apartamentul achiziţionat” susţine Anca Dobre.

Ce tip de locuinţă caută cumpărătorii:

  • 25% vor două camere
  • 21% sunt interesaţi de trei camere
  • 10% variază între două-trei camere
  • 10% garsoniere
  • 7% variază între trei şi patru camere
  • 5% caută patru camere
  • Restul nu sunt decişi

Sursa: IMOPEDIA.ro

CITEȘTE ȘI: Casa ideală: fără facturi pentru căldură sau electricitate, scoasă la vânzare cu 50.000 euro

30 October 2012