Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Coloana Infinitului lui Brâncuși a ajuns la Shanghai

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 2114

Recent, una dintre cele mai cunoscute firme de arhitectură din lume, Kohn Pedersen Fox Associates (KPF), a anunțat finalizarea unei clădiri turn de birouri în Shanghai. Localizată în cartierul central de afaceri din Shanghai, SOHO Gubei este o construcție sculpturală, inspirată de „Coloana Infinitului”, realizată de Constantin Brâncuși.

sursa foto: https:/adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/foto-video-zgarie-nori-china-inspirat-coloana-infinitului-brancusi-simt-dat-orasului-shanghai-uriasa-piesa-arta-publica-1_5c9347d7445219c57e7d07c0/index.html Turnul, care are înălțimea de 170 de metri, arată ca un obelisc ondulat, cu profil în zig-zag. Fiecare parte a formei sale sculpturale include patru niveluri.  Situat în apropierea noului parc central Hongqiao, SOHO Gubei creează un punct de referință pentru cartierul central de afaceri din Shanghai.

 „Shanghai este plin de turnuri înalte, dar poate puține care și-au făcut o prioritate din simplitatea sculpturală. În SOHO, am întâlnit un client care a împărtășit acest obiectiv. Fondatorii Zhang Xin și Pan Shiyi ne-au încurajat să rămânem la ideea noastră inițială și să finalizăm acest proiect. Simt că, împreună, am oferit orașului Shanghai o uriașă operă de artă publică”, a precizat James von Klemperer, președintele KPF.

 SOHO Gubei include o clădire turn de birouri cu 38 de etaje și un podium de 12 etaje pentru spații comerciale și parcare subterană. Construcția a costat circa 750 de milioane de dolari.

 KPF este una dintre cele mai cunoscute companii de arhitectură din lume, al cărei portofoliu include proiecte din peste 40 de țări. Printre creațiile lor se numără cele mai înalte clădiri din Paris (Tour First), Seul (Lotte World Towel), Beijing (CITIC Tower) și Shenzhen (Ping An Finance Centre).

 Coloana Infinitului este una dintre cele trei componente sculturale ale monumentului închinat de Constantin Brâncuși eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial, alături de Masă tăcerii și Poartă sărutului. Acestea se află în orașul Târgu Jiu și au fost inaugurate în  anul 1938.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video