Comisionul de garantare pentru creditele Prima Casă se înjumătăţeşte. Nu vor beneficia însă toţi clienţii

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 8570

Împărţirea garanţiilor între bănci şi stat a dus la o ieftinire a creditelor Prima Casă. Şi asta deoarece comisionul care trebuie plătit către Fondul Naţional de Garantare s-a redus la jumătate. Dar cel mai important, de această facilitate pot beneficia şi clienţii care au contractat un credit în primele trei ediţii ale programului, cu o condiţie însă - banca de la care au contractat împrumutul trebuie Patru bănci dau credite prin "Prima Casă 4" Patru bănci au semnat până în prezent contractul cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor IMM pentru a intra în noul program ... să se fi înscris în Prima Casă 4.

sursa: e-stireazilei.roPotrivit convenţiei pe care fiecare bancă a semnat-o cu Fondul Naţional de Garantare, se plăteşte anual un comision de 0,49%, calculat ca procent la soldul creditului la final de an. În consecinţă, comisionul anual de 0,49%, solicitat de Fond şi suportat în final tot de clienţi, se va aplica de acum doar la jumătate din sold, nu la întreaga sumă, ca până în prezent.

„La valoarea garanţiei, care era 100% asigurată de către stat, clienţii plătesc acum doar 50% din valoare. Este o înlesnire considerabilă, mai ales la creditele mari. Dacă luaţi un credit de 40.000 euro, 0,49% însemna ceva din total. Acum, la această valoare, o să plătească 0,49% la 20.000.", a declarat pentru IMOPEDIA.ro, Adrian Jantea, director promovare şi distribuţie persoane fizice la BRD -Groupe Societe Generale.

Un alt exemplu este dat de conso.ro, arată că un client cu un sold de 50.000 euro la finalul anului va plăti un comision de 122,5 euro, comparativ cu 245 euro cât ar fi plătit în baza vechilor condiţii.

Pentru clienţii vechi, reducerile vor putea fi aplicate din 2012

Chiar şi clienţii care Creşte numărul băncilor care oferă credite Prima Casă. Află de unde poţi lua un astfel de împrumut Cinci bănci oferă în prezent împrumuturi prin programul Prima Casă. Millennium Bank a început să acorde de astăzi credite în ... au luat credite Prima Casă în etapele anterioare, vor plăti comisioane reduse la jumătate pe viitor. Pentru ei, ieftinirile se vor simţi abia de la începutul anului viitor.

„Noi luăm comisionul de la client la maturitate, deci la împlinirea unui an de la acordarea creditului, şi plătim la fond în luna martie a fiecărui an. O parte dintre clienţi au plătit deja anul acesta, dar au plătit la soldul creditului de la 31 decembrie 2010, care nu era afectat de aceste schimbări. Banii pe care i-au dat rămân bun plătiţi, nu se modifică suma.", continua Adrian Jantea.

„Încasarea comisionul este un demers facil pentru Fondul Naţional de Garantare. Noi lucrăm direct cu banca, nu avem deci contact cu clientul final. Banca centralizează şi adună comisioanele până la sfârşitul anului, apoi le virează la noi în luna martie a fiecărui an" au declarat pentru IMOPEDIA.ro reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare.

Totuşi, există o categorie de clienţi Prima Casă care nu vor putea beneficia de această ieftinire. Este vorba despre clienţii băncilor care nu s-au înscris în programul Prima Casă 4. Dintre cele 21 de bănci care au participat la cele trei etape anterioare, doar 12 au decis să accepte continuarea programului în noua formă. Până acum, au demarat creditarea BCR, BRD, CEC, Millennium Bank şi Alpha Bank.

Creşte numărul băncilor care oferă credite Prima Casă. Află de unde poţi lua un astfel de împrumut Cinci bănci oferă în prezent împrumuturi prin programul Prima Casă. Millennium Bank a început să acorde de astăzi credite în ... Află care sunt condiţiile băncilor care dau credite prin Prima Casă


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video