Compania Auchan pare să fie mulţumită de afacerile din România. Francezii au anunţat că îşi extind activitatea în România, atacând şi piaţa mall-urilor. Zona aleasă pentru primul proiect de acest tip este cât se poate de surprinzătoare: Giuleşti. Un cartier mic, muncitoresc, ocolit de investitori, aflat la periferia unei alte zone mult mai dezvoltate din puncr de vedere financiar: cartierul Crângaşi.

23233-big_13620.jpgMallul construit de Auchan se va numi Auchan City şi ar trebui să fie un proiect-fulger. Proprietarii, una dintre cele mai bogate familii din Franţa, au început demersurile abia recent, dar speră ca noul centru comercial să fie deschis până la sfârşitul acestui an. Un plan optimist, dat fiind ritmul lent al aprobărilor, de care se plâng toţi investitorii care ajung în România.

„Vom dezvolta în Giuleşti, alături de Immochan, primul proiect Auchan City din România, în care vom avea un hipermarket predominant alimentar de 5.000 mp şi o galerie comercială Immochan de 2.000 mp. Suntem în faza de depunere a cererii pentru obţinerea autorizaţiei de construire şi avem ambiţia de a deschide până la Crăciun. Investiţia totală se va ridica la circa 15 milioane de euro”, a precizat pentru ZF Patrick Espasa, directorul general al companiei Auchan România.

În paralel, francezii lucrează şi la un nou hypermarket Auchan, în zona Drumul Taberei, la Tricodava. Proiectul de pe platforma Tricodava prevede o suprafaţă netă de 11.000 mp şi o galerie comercială cu 80 de magazine. Terenurile pentru aceste două noi proiecte au fost achiziţionate anul trecut, pentru circa 20 milioane euro. Iar acesta este doar începutul planului de dezvoltare al francezilor. Aceştia mizează pe extinderea reţelei de nouă la 14 unităţi, în următorii doi ani. În 2011, centrul comercial a avut vânzări brute de 433 milioane euro pe piaţa locală.

CITEȘTE ȘI Şase noi malluri ar putea fi livrate în 2012, în Bucureşti. Află ce mall va fi în cartierul tău

 

31 January 2012