Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Tipul de compartimentare a locuinței modifică prețul. Cum și cât?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1712

Compartimentarea locuinței este atât de importantă pentru viitorii proprietari încât multe anunțuri prezintă proprietățile decomandate deși, în realitate, această descriere este departe de adevăr. Clienții sunt dispuși să plătească mai mult pentru o proprietate compartimentată conform dorințelor personale, dar dincolo de aspectul financiar, este vorba de confortul că ai cumpărat exact ce îți doreai, un argument extrem de important, în timpul unei tranzacții imobiliare. Același comportament se resimte și în cazul închirierilor.

holÎn funcție de perioada și zona în care au fost construite, blocurile din București au mai multe caracteristici de compartimentare. Decomandate, semidecomandate, circulare sau nedecomandate, toate se regăsesc în oferta de piață. În anunțurile de vânzare însă, mai toată lumea folosește cuvândul „decomandat”. Explicația stă în faptul că asta vor să audă clienții.

Apartamentele decomandate oferă cel mai înalt grad de intimitate, dat fiind faptul că intrarea în fiecare cameră se face de pe holul principal, nu din altă cameră. Dar acest beneficiu vine cu costuri în plus, de până la 5% din prețul total. Proprietarii cunosc beneficiile și țin prețul sus, în speranța că vor vinde cu un avantaj cât mai mare”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Leonida Tănase, manager București Rezidențial

În cazul închirierilor, un apartament decomandat poate fi și cu 200 de euro/lună mai scump

Diferențe de preț, în funcție de compartimentare, se resimt și pe segmentul închirierilor. Indiferent dacă este vorba despre garsoniere sau apartamente mai mari, chiriașii par să prețuiască la fel de mult ca și proprietarii intimitatea oferită de o bună compartimentare a locuinței.

În cazul garsonierelor, am observat o diferență de 20 de euro la suma de închiriat, în timp ce în cazul apartamentelor cu trei camere, diferența poate urca până la 30 de euro în plus, în cazul apartamentelor decomandate, de nivel mediu. La trei și patru camere diferența este și mai mare, pentru că aici chiar se simte compartimentarea, mai ales când sunt mai mulți chiriași. astfel, vorbim despre o chirie medie solicitată mai mare cu 150 de euro, la trei camere, pentru un apartament de nivel mediu, și de  200 de euro, în cazul unui apartament cu patru camere, din aceeași clasă”, a explicat pentru IMOPEDIA.ro Liliana Staicu, broker imobiliar Dream Home Broker.

Cele mai apreciate apartamente, după cele decomandate, sunt cele semidecomandate. Acestea au un hol mic la intrare, din care se face accesul în bucătărie și sufragerie. Mai departe, spre dormitoare sau baie, se ajunge doar din sufragerie. Ca un compromis între decomandat și semidecomandat sunt apartamentele circulare. Acestea au două holuri, iar accesul din primul hol către al doilea se face atât prin bucătărie, cât și prin living. Ultimele pe lista preferințelor sunt apartamentele nedecomandate, care au un hol la intrare, dar nu au holuri care să se pare camerele. Astfel, trecerea din sufragerie în dormitoare se face direct.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video