Complex vs. apartament

JURNALUL NATIONAL - 07.04.2005
 Avantaje si dezavantaje

         Printre avantajele cumpararii unei locuinte in cadrul unui complex rezidential se numara existenta unor facilitati precum: paza, piscina, teren de tenis. Costul terenului este mai mic decat cel cu care se cumpara suprafete mai mari fata de loturile individuale. De asemenea, materialele de constructii se cumpara in cantitati mari si reducerile aferente sunt mari. Costurile de organizarea santierului si obtinerea tuturor aprobarilor se impart. Practic, in acest caz totul se imparte si se ajunge la costuri cu 20-30% mai mici comparativ cu imobilele individuale.

          Dezavantajele apar in sfera intimitatii, care este afectata intr-un complex. De asemenea, nu-ti poti alege vecinii.

         Zonele cele mai vizate pentru dezvoltarile rezidentiale, atat ansambluri, cat si constructii in regie proprie sunt Iancu Nicolae, Ionescu Sisesti, Otopeni, Corbeanca.

         Solutia cea mai avantajoasa pentru o persoana care dispune de circa 60-80.000 de Euro si doreste sa se mute intr-o casa pe "pamant" este sa faca un credit pentru a ajunge la suma de 150.000 de Euro necesara achizitionarii unei case de calitate.

          Degringolada preturilor

          Articole numeroase in media
         Nu credem ca preturile imobilelor rezidentiale vor scadea, atat timp cat pe piata este o cerere din ce in ce mai mare. Oferte mai multe sunt la categoria apartamentelor de lux de peste 300,000-400,000 Euro/apartament. Pe acest nivel este posibil ca preturile sa stagneze pana in toamna.

         La nivelul apartamentelor din blocurile clasice (construite inainte de anii

7 April 2005