Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Comuna 1 Decembrie este cadastrată integral. Acum localitatea are liber la dezvoltarea infrastructurii și accesarea de fonduri europene.

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1476

Este oficial! În comuna 1 Decembrie nu mai există un metru de pământ fără acte de proprietate. Toate cele 8.162 de imobile, a căror suprafață totală este de 1.703,5 ha, au fost măsurate și înscrise în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni.

sursa foto: http:/primaria1decembrie.ro/landing-primar/Lucrările, care au început în luna martie 2016, au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Ilfov.

Astfel, locuitorii comunei ilfovene 1 Decembrie simt pe pielea lor avantajele Programului național de cadastru și carte funciară. Pe lângă faptul că nu au plătit un leu pentru măsurarea și intabularea proprietăților, iar acum știu exact ce au și unde le sunt amplasate terenurile, ei vor beneficia în mod gratuit de dezbaterea succesiunilor și eliberarea certificatelor de moștenitor.

Avantaje vor fi resimțite și la nivelul comunității. Astfel, primăria va ști exact ce sumă trebuie să încaseze din taxe și impozite. Pe de altă parte, de acum încolo, autoritățile locale din comuna ilfoveană 1 Decembrie nu mai au nicio scuză pentru lipsa proiectelor care vizează dezvoltarea infrastructurii de orice fel sau accesarea de fonduri europene.

Proiectele noastre depuse pentru fonduri europene nu vor mai putea fi contestate sau respinse pentru că nu avem carte funciară pe străzile și pe domeniul public, acolo unde se vor desfășura lucrările”, spune Petre Gheorghe, primarul comunei 1 Decembrie.

Conform procedurii, în cazul succesiunilor nedezbătute, noile cărți funciare au fost deschise pe numele defuncților. Ulterior, ANCPI va finanța dezbaterea succesiunilor și eliberarea certificatelor de moștenitor. Totodată, reprezentanții ANCPI au explicat că eventualele greșeli vor fi remediate, fără costuri pentru proprietari.

Dacă există persoane care nu au reușit să fie prezente în etapa de afișare, nu trebuie să se impacienteze. Lucrarea este în garanție, cel puțin un an de zile și orice eroare va fi remediată., a precizat Ruxandra Ghiba, director OCPI Ilfov.

În prezent, din totalul de 40 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Ilfov, două sunt cadastrate în proporție de sută la sută (Copăceni și 1 Decembrie), iar în alte șapte (Clinceni, Brănești, Măgurele, Mogoșoaia, Vidra, Ștefănești și Tunari) se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, la nivel de UAT. În alte 20 de localități din județ sunt în derulare lucrări de cadastru general pe sectoare cadastrale.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video