0-652-1484_93131.jpgConarg Real Estate, parte a grupului de companii Conrag, si-a facut intrarea pe piata imobiliara romaneasca prin lansarea primului sau proiect rezidential. Cu o investitie ce se ridica la circa 32 milioane de euro, ansamblul Quadra Place este amplasat in vecinatatea Parcului Politehnicii si consta in 11 tronsoane de blocuri, cu 343 de locuinte (garsoniere si apartamente de 2, 3 sau 4 camere).

In ceea ce priveste segmentul tinta caruia se adreseaza noul complex rezidential, reprezentantii companiei au precizat ca este vorba de clasa medie spre superioara. "Quadra Place isi propune sa ofere familiilor tinere locuinte moderne si confortabile la preturi accesibile", a subliniat Aurelian Nicolae, director general Conrag Real Estate. Cat despre calitatea apartamentelor, Valentin Visoiu, presedintele Conarg, a adaugat: "Chiar daca nu este un cartier de lux, el tinde sa fie datorita finisajelor si locatiei sale".

Mai sunt disponibile doar 4 din cele 19 penthouse-uri

La o suprafata totala construita de circa 50.000 mp, pe un teren de 15.000 mp, complexul dispune de 245 de locuri de parcare supraterane, alaturi de 136 de garaje la parterul blocurilor. Conform reprezentantilor companiei, inaugurarea Quadra Place coincide, de altfel, cu livrarea primelor apartamente la cheie, dupa un an de la demararea lucrarilor de constructie. Beatrice Dumitrescu, directoarea Eurisko - compania imobiliara promotoare -, a subliniat tocmai ineditul acestei "coincidente", subliniind, in acelasi timp, volumul record de vanzari inregistrat pana acum. Astfel, nu numai apartamentele din prima etapa de livrare, ci si cele din a doua faza, se afla actualmente in diverse stadii ale procesului de contractare. Singurele apartamente care mai sunt disponibile pentru vanzare sunt, a precizat Beatrice Dumitrescu, 4 din cele 19 penthouse-uri ale complexului rezidential.

Pretul mediu de vanzare este de 1.100 euro/mp

In ceea ce priveste suprafetele locuintelor din Quadra Place, Razvan Puchici, arhitectul proiectului, a precizat ca un accent deosebit s-a pus pe spatiu, astfel incat suprafetele sunt cu circa 15-20% mai mari decat standardul general pe segmentul rezidential. Concret, acestea se incadreaza intre 49 mp, pentru garsoniere, si 239 mp, pentru penthouse-uri. La capitolul preturi, Beatrice Dumitrescu a mentionat ca pretul mediu de vanzare a fost de circa 1.100 euro/mp, in timp ce, pentru penthouse-uri, s-a ajuns la circa 1.450 euro/mp. Cat despre preturile totale, acestea incep, conform lui Visoiu, de la circa 50.000 euro, pentru garsoniere, si ajung pana la peste 300.000 euro, pentru penthouse-uri.

Conarg va mai investi 80 mil. euro in 2 proiecte rezidentiale in Capitala

La capitolul investitii viitoare, Valentin Visoiu a tinut sa precizeze ca ansamblul Quadra Place nu este decat inceputul activitatii Conarg Real Estate pe piata imobiliara. Astfel, pentru anul acesta, compania mai are in plan alte 2 proiecte rezidentiale in capitala, a caror valoare cumulata se ridica la circa 80 milioane de euro. Este vorba despre un complex amplasat in zona Titan, cu o suprafata construita de circa 90.000 mp, ce se adreseaza clasei medii inferioare si care va necesita o investitie de 50 milioane de euro.
Cel de-al doilea complex, amplasat in zona Politehnicii, va cuprinde 50.000 mp construiti, va atrage o investitie 30 milioane de euro si se va adresa segmentului mediu-superior. Conform lui Visoiu, terenurile pentru cele doua ansambluri au fost deja achizitionate - 18.000 mp pentru proiectul din Titan si 13.000 mp pentru cel din zona Politehnicii.
Pentru primavara anului viitor, Conarg are in vedere demararea lucrarilor la un alt proiect, in zona Baneasa, ce se va desfasura, conform planurilor preliminare, pe un teren de 12.000 mp, ce se afla actualmente in curs de contractare. Nu se stie inca daca proiectul va fi un mixt de birouri si rezidential sau va fi destinat exclusiv spatiilor office, a precizat Visoiu. Pe piata din provincie, Conarg deruleaza constructia unui bloc de 30 de apartamente in Pitesti, cu o suprafata construita de 3.000 mp si o investitie de 2 milioane de euro (inclusiv in terenul de 1.200 mp). Pe langa segmentul rezidential, "birourile mi se par un segment interesant, si chiar si halele de logistica", ne-a mai declarat Valentin Visoiu.

Sursa

19 July 2007