C:\WINDOWS\Desktop\RUN-B.I\w37\info_run_ziual_2708.html

 

ghid1.gif (733 bytes) infotitlu.gif (651 bytes)
  
Consiliile locale vor acorda tinerilor terenuri pentru locuinte
ZIUA -  31 / 07 /2003

Consiliile locale vor identifica, in circa doua luni, terenurile aflate in domeniul privat al unitatii administrativ-teritoriale, situate in intravilanul localitatilor, care pot fi acordate tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala.

 Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, normele metodologice de aplicare a Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala.
Potrivit legii, tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, care nu au avut si nici nu detin o locuinta sau un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala, pot primi, la cerere, un teren in suprafata de cel mult 500 metri patrati din domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale pentru construirea unei locuinte proprietate personala.
O alta conditie pentru a primi terenul este ca parintii tinerilor sa nu detina si nici sa nu fi avut in ultimii 10 ani in proprietate un teren in suprafata mai mare de 500 metri patrati in mediul urban sau de 5000 metri patrati in mediul rural.
Beneficiarii sunt obligati sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului, in caz contrar urmand sa li se retraga dreptul de folosinta a terenului.

G.M.



 

 

 

31 July 2003