Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Constanța: o biserică a fost scoasă la licitație din cauza datoriilor

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 970

Biserica din Bugeac, jud. Constanța, a fost evaluată și scoasă la licitație, din cauză că nu și-a plătit datoriile către firma de reabilitare. Potrivit www.news.ro, un executor judecătoresc a început executarea silită împotriva Parohiei Bugeac, la cererea unei societăți de construcții.

sursa foto: https:/evz.ro/inimaginabil-biserica-din-judetul-constanta-scoasa-la-vanzare.htmlDealtfel, în acest sens există și o decizie definitive a instanței, care a constatat o datorie de peste 350.000 de lei. Drept urmare, licitația pentru vânzarea bisericii din comuna constănțeană Ostrov, care, potrivit evaluării, valorează 423.000 de lei, va avea loc pe data de 3 aprilie.

Arhiepiscopia Tomisului consideră că acest lucru este ilegal, întrucât, potrivit legii, o biserică nu poate fi vândută.

“Este o ilegalitate. În România, conform legii, este imposibil să scoți la licitație publică o biserică pentru că, atât în legea cultelor, cât și statutul Bisericii Ortodoxe Române, mai ales în Statut, se prevede foarte clar că bunurile sacre ale bisericii -  prin asta însemnând lăcașe de cult, capele - sunt imprescriptibile, insesizabile și inalienabile și nu pot face obiectul unor tranzacționării , scoateri la licitație”, a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu pentru News.ro.

“Am inițiat niște discuții de mediere din partea Arhiepiscopiei între constructor și parohie. Dorim să găsim niște soluții de stingere a datoriei. Căutăm să mediem stingerea conflictului și să îi facem să înțeleagă că biserica nu poate face obiectul unei scoateri la licitație, ar fi ilegal”, a precizat preotul Eugen Tănăsescu.

Tănăsescu a precizat că biserica a fost reabilitată de fostul paroh, care, la predarea gestiunii, nu a spus nimic despre această problemă.

Biserica din Bugeac a fost construită în anul 1863, iar lucrările de reabilitare au început în 2009 și au durat până în 2017.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video