Construcția piscinelor este, în general, un proces anevoios, la fel ca și punerea în funcțiune. Trebuie făcute săpături, solul trebuie pregătit, bazinul turnat, apoi urmează timpi morți în care piscina este pregătită pentru umplere. Pe scurt, durează câteva săptămâni întregul proces. Pentru cei care nu au răbdare, acum există alternative: piscinele din containere cargo, gata de folosit în câteva minute de la livrare. 

41466-piscina_container_1.jpgPrimele piscine din containere cargo au pune puse pe piață în această primăvară, dar au în spate o muncă de ani de zile, pentru adaptarea lor la noua destinație. Iar asta în condițiile în care cei doi dezvoltatori ai poroiectului, soț și soție, au o afacere bazată pe convertirea containerelor.

Ideea ne-a venit în vacanță, în Palm Springs, California, când am realizat că piscinele devin tot mai compacte. După vacanță, am revenit în atelierul nostru și am început să gândesc proiectul. Prima schemă a fost desenată pe un șervețel, , dar a durat cam un an și jumătate pentru a o rafina și pentru a ne breveta invenția”, explică Paul Rathnam, manager Modpools, companie canadiană. 

Așadar, lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par. Nu iei un container și îl umpli cu apă. Este41467-piscina_container_3.jpg nevoie de modificări structurale, precum și de finisaje. Astfel, pereții pot rezista până la 18.000 de litri de apă. În plus, echipa a adăugat sisteme care să păstreze atât apa cât și piscina curată, precum și LEDuri care își schimbă culoarea și opt jeturi jacuzzi. Ca un bonus estetic, o parte dintr-un perete a fost decupată pentru a se transforma într-o fereastră către exterior. Iar pentru cei care vor să folosească doar jacuzzi, există chiar și un separator.

În timpul lunilor de iarnă, clienții ar putea dori să folosească doar zona de jacuzzi. Pentru a reduce consumul de energie, trebuie doar să fie ridicat peretele separator, pentru a accesa doar zona caldă a piscinei”, explică Paul Rathnam.

41469-piscina_container_jacuzzi.jpgTemperatura apei, intensitatea jeturilor de apă și iluminarea pot fi controlate prin tablete sau telefoanele mobile. Jetul de apă poate fi atât de puternic încât să creeze un curent care să îl facă pe utilizator să înoate pe loc, având astfel senzația unei piscine nesfârșite.

Acest sistem este foarte util și pentru exercițiile cu impact minim, destinate persoanelor cu dureri de încheieturi sau alte afecțiuni care le permit doar sporturi acvatice”, continuă reprezentanții companiei.

Timpul standard de producție este între șase și opt săptămâni, dar instalarea se face în câteva41468-piscina_container_iarna.jpg minute și o poate face oricine. Compania oferă un ghid de instalare și consiliere, acolo unde este necesar, dar în princpiu trebuie doar ca piscina să fie așezată pe un teren solid, fie el la suprafață sau săpat. Două dimensiuni sunt în prezent disponibile: 2,4X6 metri, care costă 19,700 lire sterline, sau 2,4X12 metri, la un preț de 25,400 lire sterline. Fără apă, piscina cântărește între 3,8 și 5,4 tone. Containerele pot fi vopsite în orice culoare. La cerere, clienții pot primi și copertine, fie manuale, fie electronice. Piscinele pot fi expediate oriunde în lume, la fel ca și celelalte produse ale companiei. În ultimii ani, containerele au fost transformate în nenumărate utilități: case mici, magazine mici, chiar și mici cinematografe.

 

3 June 2017