Guvernul a adoptat ieri Programul National pentru construirea de locuinte in perioada 2007-2010, a anuntat ministrul delegat pentru amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely. Confom acestui program, la solicitarea MTCT, ministerele vor fi obligate sa prezinte in termen de 20 de zile un inventar al tuturor terenurilor pe care nu le folosesc.
"Pasul urmator este sa facem protocoale cu autoritatile publice locale, sa trecem prin HG aceste terenuri in administrarea lor si sa incepem un program nou de constructie de locuinte ce va cuprinde si locuinte in credit ipotecar si locuinte de alt tip, adica cu chirie", a explicat Borbely.

El a precizat ca deja au fost facute cateva analize si, orientativ, au fost identificate mai multe astfel de terenuri chiar in administrarea Ministerului Transporturilor, un exemplu fiind un aeroport pentru amatori de 80 ha din provincie. Alte astfel de terenuri neutilizate, spune Borbely, s-ar gasi in administrarea ministerelor Agriculturii si Apararii. O identificare exacta a tuturor terenurilor se va face insa in circa doua luni.

Sursa

8 March 2007