Dezvoltatorul austriac Real4You Group a obţinut în luna decembrie a anului trecut PUZ-ul pentru proiectul Mega Mall ce va fi construit pe fostul teren al fabricii Electroaparataj din cartierul Pantelimon din Capitală.

23024-mega_mall_63183300.jpgPe 13 decembrie 2011, Real4You Group a obţinut PUZ-ul pentru proiectul MegaMall, avȃnd o suprafaţă de 70,000 mp închiriabili, situat pe fosta platformă industrială Electroaparataj. Demararea lucrărilor de construcţie sunt programate pentru a doua jumătate a acestui an.

Eliberarea PUZ-ului pentru terenul pe care urmează să se dezvolte proiectul este un punct de reper important pentru calendarul de construcţie şi un element cheie pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie şi începerea lucrărilor în a doua jumătate a anului 2012.

Companiile desemnate să se ocupe de închirierea spaţiilor comerciale, Colliers şi DTZ Echinox au închiriat aproape 20% din suprafaţa închiriabilă a viitorului centru comercial. Colliers şi DTZ Echinox sunt agenţi co-exclusivi de închiriere pentru cele patru proiecte MegaMall din Romȃnia.

„Cȃştigarea încrederii unora dintre cei mai activi şi experimentati retaileri confirmă calitatea proiectului şi a locaţiei şi a starnit interesul a numeroase branduri ce doresc să se alăture cȃt mai curand, pentru a-şi asigura cele mai bune locatii. Odată cu eliberarea PUZ-ului, suntem optimişti şi entuziaşti cu privire la închirierile viitoare.”, a comentat Răzvan Sin, Head of the Retail Department, DTZ Echinox

Mega Mall este un proiect de 70,000 mp ce va fi amplasat la intersecţia bulevardelor Iancului şi Pantelimon, pe fosta platformă industrială Electroaparataj şi va acoperi un perimetru (catchment area) în care locuiesc peste 1.2 milioane de bucureşteni. Centrul comercial este primul care se adreseaza nevoilor de cumpărături ale persoanelor care traiesc în partea de est a Bucureştiului, reunind un numar mare de branduri de modă, un hipermarket şi o componentă importantă de divertisment.

Real4You Group va dezvolta mai multe centre comerciale şi în provincie, în orase precum Satu Mare, Focşani şi Targu Mures, sub marca Mega Mall. Centrele comerciale din ţara vor avea intre 18,000 mp şi 22,000 mp fiecare şi vor avea drept ancoră un hipermarket sau un supermarket. În afara ţării, Real4You va incepe construcţia unui centru MegaMall la Sofia, în februarie 2012.

 

Sursa

17 January 2012