Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Românii au reluat reparațiile capitale: creștere de 140% pe acest segment, în luna martie

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2098

Majoritatea proprietarilor așteaptă primăvara, pentru a începe lucrările de reparații capitale. În luna martie, volumul acestor operațiuni a urcat cu aproape 140% față de luna precedentă, potrivit celor mai recente date emise de Insitutul Național de Statistică. De asemenea, statisticile evidențiază o creștere de circa 15% pe acest segment, comparativ cu primăvara anului trecut.

reparatiiTemperaturile calde din luna martie i-au încurajat pe proprietari să înceapă lucrările de reparații capitale, astfel că segmentul a înregistrat o creștere de 136,8% față de luna februarie 2015. În același timp, a urcat și volumul lucrărilor de construcții noi (cu peste 43%), precum și cel al lucrărilor de întreținere și reparații curente (peste 28%). Pe ansamblu, volumul lucrărilor de construcții a urcat cu peste 47% (serie brută) în martie, față de luna precedentă, conform unui raport INS.

Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri astfel:

  • construcțiile inginerești cu 53,5%
  • clădirile nerezidențiale cu 45,1%
  • clădirile rezidențiale cu 30,9%

De asemenea, activitatea din sectorul construcțiilor este mai animată decât la începutul primăverii trecute: volumul lucrărilor de construcții a crescut cu aproape 14% față de luna martie 2014.

„Pe elemente de structură, au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale cu 14,7%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 14,3% și la lucrările de construcții noi cu 13,5%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut astfel: clădirile rezidențiale cu 37,7%, construcțiile inginerești cu 18,2% și clădirile nerezidențiale cu 1,1%”, se arată în raportul Institutului Național de Statistică.

Per ansamblu, începutul anului 2015 arată mai bine decât cel al anului trecut, întrucât volumul lucrărilor de construcții a crescut cu peste 13% în primele luni ale acestui an. Pe elemente de structură, au avut loc creșteri la lucrările de construcții noi cu 16,2%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 9,0% și la lucrările de reparații capitale cu 6,1%. În același timp, pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu circa 20% la clădirile rezidențiale, cu 15% la clădirile nerezidențiale și cu peste 10% la construcțiile inginerești.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video