Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Pregătește-ți casa să reziste calamităților naturale, încă de la bun început

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3378

Construcția unei case este, fără dubiu, una dintre cele mai importante perioade, în viața unei familii. Oricine își dorește o construcție rezistentă în timp, dar, din grabă, neatenție sau optimism nefondat, cei mai mulți viitori proprietari sar peste multe etape necesare calității. Una dintre ele este analiza terenului, sau studiul geotehnic. O greșeală a căror efecte pot fi devastatoare, chiar și dacă locuința nu este supusă unor situații limită, precum o calamitate naturală.

teren constructieAnaliza terenului este o etapă crucială, în construcția unei case. În SUA și Europa Occidentală, cine nu trece prin această etapă este sancționat aspru atât de autorități, cât și de mediul privat. Spre exemplu, asigurarea locuinței care nu are studiu geotehnic este mult mai scumpă decât în cazul unei locuințe standard. În România însă, comportamentul neglijent față de etapele premergătoare construcției este moștenit din generație în generație.

Pentru mulți, este suficient ca vecinul să spună că el și-a luat proiectul casei de pe net și că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua, sau că dosarul geotehnic a fost făcut cu date fictive ori copiate de la vecini, și nu a avut nicio problemă. Majoritatea asta caută: confirmări că se poate face treaba și de mântuială, că o să fie bine. Dar ceea ce nu iau ei în calcul este faptul că vecinii tind să braveze. Și chiar dacă sunt sinceri, asta nu înseamnă că proprietatea lor va rezista probei timpului”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro ing. Bogdan Stanislav.

Problemele care apar la fundație sunt imposibil sau foarte scump de reparat

Iar dacă alte erori de construcție pot fi reparate, în cazul fundației, reparațiile sunt fie imposibile, fie atât de scumpe încât pot descuraja orice proprietar. Dacă, spre exemplu, structura terenului se rupe în interior, integritatea clădirii este compromisă. Vestea bună este că un studiu geotehnic poate anticipa cu acuratețe un asemenea potențial episod.

Dacă proiectantul nu are un studiu geotehnic făcut pe date corecte, atunci el poate supradimensiona proiectul de structură. Acest lucru este periculos pentru că fiecare tip de teren suportă o anumită presiune exterioară. Terenurile argiloase sau pământurile sensibile la umezire trebuie construite cu o precauție aparte, pentru că ele pot afecta fundațiile construcției, dar și aspectul final al locuinței, finisajele sau rezistența acesteia”, continuă ing. Bogdan Stanislav.

Analiza terenului este imperios necesară, în zonele cu risc seismic ridicat, risc de inundații sau surpare

Grija față de aceste aspecte ar trebui să fie cu atât mai mare cu cât construcția este ridicată într-o zonă cu risc seismic, risc de inundații sau de surpare. Iar cel mai important lucru pe care îl pot reține viitorii proprietari este că economia făcută prin evitarea analizei terenului, se poate transforma în daune mult mai mari, pe termen lung.

Bugetul pentru construcția unei case este întotdeauna mai mic decât și-ar dori proprietarii, așa că ei încearcă să economisească de oriunde pot. Din nefericire, munca  de analiză este întotdeauna prima la care se renunță. Dar ținând cont de faptul că vorbim despre o investiție pe viață, care se face cu credite obținute pe zeci de ani, trebuie să acordăm atenția cuvenită terenului în care se investesc aceste sume”, explică ing. Bogdan Stanislav.

Studiul geotehnic este cel care îi permite constructorului să știe până la ce adâncime poate fora, la ce nivel se află pânza freatică, arată stratificația solului și determină clar care este greutatea și presiunea maximă suportată de teren. În baza acestor informații, inginerii proiectanți pot construi proiectul de structură perfect pentru o casă rezistentă în timp, inclusiv în eventualitatea calamităților naturale.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video