Numarul de case din Statele Unite pentru care lucrarile de constructie au fost demarate in iulie a scazut neasteptat, conform datelor publicate de Departamentul Comertului, citate de Bloomberg.

Constructiile de case din SUA au scazut in iulieDepartamentul Comertului a anuntat ca numarul de case pentru care lucrarile de constructie au fost demarate in iulie a scazut cu 1%, la un nivel ajustat sezonier de 581.000 unitati, cu mult sub estimarile pietei, de 600.000 unitati.

Numarul de case pentru care lucrarile de constructie au inceput in iunie a fost revizuit in urcare, la 587.000 unitati, de la nivelul anterior de 582.000 unitati.

Numarul de locuinte pentru o singura familie a caror constructie a inceput in iulie, ce reprezinta cel mai afectat sector din piata ipotecara, a crescut cu 1,7%, la un nivel anual de 490.000 unitati, cel mai inalt din luna octombrie.

"Sectorul locuintelor pentru o singura familie a continuat sa creasca, iar aceasta a fost vestea pozitiva adusa de raport" , a declarat Michelle Meyer, economist in cadrul Barclays Capital.

Chiar daca datele indica o posibila iesire din recesiune, analistii au avertizat ca revenirea va fi slaba, in contextul in care accentuarea somajului a redus cheltuielile de consum.


Sursa

19 August 2009