Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in primul semestru al anului, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,5%, respectiv cu 7,7%, potrivit datelor raportate de Institutul National de Statistica (INS).

25973-bizwiz.jpgPotrivit datelor INS, avansul de 7,7% a volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a fost adus de cresterea de 22,9% a lucrarilor de constructii noi.

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut cu 7,5% in primul semestru al anului comparativ cu aceeasi perioada din 2011. Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 18,0%.

S-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente de 10,8% si de 8,8% la lucrarile de reparatii capitale.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 13,5%, respectiv cu 2,5%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 18,7%.

La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 14,3%, respectiv cu 4,5%. Pe obiecte de constructii s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 17,2%, respectiv cu 0,8%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 20,4%.

In luna iunie 2012, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna mai 2012, ca serie bruta, cu 7,6%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 9,9%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta, cu 0,8%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 2,7%.

 

Sursa

9 August 2012