Un hotel extraordinar se construieşte într-o fostă carieră părăsită de lângă Shanghai. La poalele muntelui Tianmashan, InterContinental Shimao Wonderland va ridica două etaje peste groapa de 100 de metri şi alte 16 etaje sub nivelul pământului.

24413-untitled-1.jpgNivelul inferior, care va găzdui un restaurant, va fi practic sub apă la baza carierei de piatră.

Planurile arhitecturale sunt futuriste, dar hotelul cu 380 de camere se aşteaptă a fi inaugurat la sfârşitul lui 2014 sau începutul lui 2015. Am văzut deja că un hotel poate fi construit de chinezi în 15 zile, astfel încât doi ani şi jumătate pentru această construcţie fantastică poate fi suficient.

Designul construcţiei a fost realizat de Atkins, o firmă de arhitecţi britanici. Martin Jochman, liderul grupului, a descris ideea din spatele planurilor:

„Ne-am insipirat din însăşi amplasamentul carierei, adoptând imaginea unui deal înverzit care cade peste faţa peretelui de piatră naturală ca o serie de grădini terasate care atârnă. În centru am creat o „cascadă“ transparentă de sticlă dintr-un atrium central vertical de circulaţie care leagă baza carierei de nivelul pământului. Aceasta este o replică a cascadelor naturale de pe faţada carierei actuale“.

 

Sursa

19 April 2012