Investitorii privati care deschid crese vor fi scutiti de plata TVA pentru constructia si dotarile necesare, de cea a impozitului pe profit aferent investitiei, ca si de plata taxelor si impozitelor locale, potrivit unui proiect de lege care va fi depus, saptamana viitoare, de deputatul PDL Mihaela Stoica, anunta AGERPRES.

15485-showthumb_resize.jpegInvestitorii vor fi obligati sa mentina destinatia spatiului pentru o perioada de minimum 5 ani, in caz contrar urmand sa returneze contravaloarea facilitatilor de care au beneficiat.

Potrivit initiatoarei, legea se va adresa atat intreprinzatorilor privati care au un numar mare de angajati femei si care doresc sa investeasca intr-o astfel de cresa, in vederea fidelizarii angajatelor si, totodata, pentru a le incuraja sa se intoarca la locul de munca, cat si celor care privesc o astfel de investitie strict ca pe o afacere.

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, a declarat, marti, dupa intrevederea cu deputatii PDL, ca sustine in continuare reducerea la un an a concediului pentru cresterea copilului, masura dublata de acordarea stimulentelor in valoare de 500 lei lunar pentru mamele care aleg sa se intoarca la munca dupa 12 luni.


Sursa

3 December 2010