Elena Udrea caută parteneriate cu investitori pentru construcţia megaproiectului din Ghencea. Andrew Prelea ar vrea să participe la proiectele eco-sociale ale ministrului Udrea. Logoul firmei sale este chiar frunza din brandul turistic al României. Oamenii din minister știu asta, dar nu sunt deranjaţi. Au discutat doar despre locuinţe.

17200-udrea_00896300.jpgElena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, a lansat cu mare fast eco-cartierul Ghencea ce va avea 10.000 de locuințe, spunând că "va fi un concept total nou în România. Avem de-a face cu un eco-cartier, care va folosi tehnologii şi materiale de construcţii ecologice, precum şi surse de energie alternativă", scrie ministrul pe blogul personal.

Deși nu se știe încă cine va fi constructorul, investitorul australian, de origine română, Andrew Prelea, este în discuții cu Ministerul Dezvoltării pentru construcția de locuințe sociale, după un concept ecologic. Noua tehnologie o va testa chiar el în construcția proiectului Avalon din Tunari, anunțat încă de anul trecut, dar la care lucrările de construcție vor fi demarate peste două săptămâni.

"Avem investitori din afară care sunt interesați să investească în locuințe sociale în România, iar cu ministerul suntem în discuții pentru a găsi oportunități de finanțare pentru parteneriate public-private. Intenție este, plăcinta este mare și fiecăruia trebuie să îi revină o parte, dacă nu ești lacom", a declarat pentru Money.ro, Andrew Prelea, CEO Ozone Homes.

Tehnologia, denumită Ozone Homes, foloseşte panouri structurale (SIP - Structurated Insulated Panel), ce pot aduce o economie la întreţinere de 625 lei anual, în cazul unei locuințe de 51 mp, adică 19.548 lei în 30 de ani, ceea ce reprezintă 15% din valoarea locuinţei. Prețul pentru un apartament cu două camere este de 42.500 de euro, la care se mai adaugă TVA de 5%. Deși nu are decât două antecontracte semnate pentru proiectul Avalon, Prelea spune că are peste 100 de cereri. Proiectul va avea 40-46 de locuințe în blocuri de P+1.

Prelea este de acord să bată palma cu Ministerul pentru construcția de noi locuințe ecologice, însă Elena Udrea a declarat că lucrările de construcție vor fi demarate cel mai probabil anul viitor. Până atunci însă, Prelea leagă parteneriate cu alți investitori pentru construcția de case low cost în sectoarele 1 și3 din Capitală, dar și în Ploiești și Giurgiu.

Întreabat de Money.ro dacă a avut vreo discuție cu oficialii ministerului cu privire la frunza din logo-ul companiei, identică cu cea a brandului turistic al României, Prelea spune că a folosit-o primul și că l-a costat puțin. "Am avut o întâlnire cu reprezentanții Ministerului, au văzut frunza și mi-au spus «Știm despre ea, hai să discutăm despre locuințe»", spune omul de afaceri. Nu același lucru s-a întâmplat cu firma din Irlanda care se ocupa de închirierea mașinilor.


Sursa

22 March 2011