Primăria Lupeni din judeţul Hunedoara a atribuit asocierii Termogaz Company-Acomin-Kranz Eurocenter un contract de 152,9 milioane lei fără TVA (37,3 mil. euro) pentru execuţia infrastructurii de agrement a staţiunii turistice Straja Lupeni pe versantul nordic al munţilor Vâlcan.

17282-50.jpgAutoritatea contractantă a primit o singură ofertă pentru această investiţie. Potrivit anunţului de participare, contractul va fi finanţat de bugetul de stat, cel local şi alte surse atrase şi va dura 24 de luni de la data atribuirii.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, Termogaz Company din Haţeg este deţinută de cinci persoane fizice, respectiv Miron Dorel Gărdean (44%), Ioan şi Susana Rusan (fiecare deţine un pachet de 20% din acţiuni), Simion Grădiştean (15%) şi Miron Lupulescu (1%).

Firma Acomin Cluj-Napoca are ca acţionar majoritar firma Quasar Industries din judeţul Hunedoara, cu peste 90% din titluri, deţinută de Daniel Horia Faur (90%) şi Eronim Dănuţ Bendorfean (10%). Kranz Eurocenter din Piteşti este controlată de Corin Boian, cu o participaţie de 99%.

Sursa

29 March 2011