Începând din data de 14 ianuarie 2015, bucureștenii din sectorul 1 își pot reînnoi contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință. Până la sfârșitul lunii martie, cetățenii din această zonă administrativă sunt așteptați la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 (A.D.P.), din B-dul Poligrafiei nr. 4, pentru depunerea documentației necesare reînnoirii contractului încheiat în anul 2014.

36147-parcare_de_resedinta.jpgPotrivit autorităților din această zonă administrativă a Capitalei, pentru a închiria un loc de parcare de reședință, bucureștenii din Sectorul 1 trebuie să depună următoarele acte: cerere de închiriere, copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv, copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deține și o taxă de 76,65 lei/loc/autoturism/an. (Informații suplimentare la  Serviciului Parcaje al A.D.P Sector 1, telefon: 021/319.32.58 tasta 2)

„Dacă până la data de 31 martie 2015, cetățenii care au avut contract de închiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu își manifestă intenția de a-l reînnoi, Administrația Domeniului Public Sector 1 poate atribui locul de parcare respectiv oricărei persoane interesate”, explică reprezentanții Primăriei Sectorului 1.

Potrivit legislației în vigoare, atribuirea locurilor în parcările de reședință se face numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:

  • nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare/apartament;
  • se pot atribui numai pentru autoturisme;
  • se pot atribui numai persoanelor fizice care domiciliază în imobilul respectiv;
  • se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personală, pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de leasing și pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de comodat.

În Sectorul 1 există peste 8.000 de locuri de parcare de reședință care se adaugă celor peste 100.000 de locuri de parcare create prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare. Programul de introducere a sensurilor unice a fost demarat încă de la sfârșitul anului 2007, până în acest moment fiind introduse sensuri unice pe o treime din arterele secundare din această zonă administrativă.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

 

14 January 2015