Suma de 4,8 miliarde euro care va ajunge în conturile constructorului pare scandalos de mare, dar s-ar putea ca în realitate să nu fie, susţine SAR.Contractul încheiat recent de autorităţile române pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov va fi făcut public în vara acestui an.

sursa:evz.roOficialii ministerului transporturilor au cerut deja companiil0r - Vinci (Franţa) şi Aktor (Grecia) -, să îşi dea acordul pentru publicarea contractului.

Declaraţiile autorităţilor din ultima săptămână referitoare la acest contract au făcut ca mulţi români să se întrebe de ce costurile sunt atât de mari?

Suma totală care va ajunge la constructori după cei 26 de ani de administrare, cifrată la 4,8 miliarde de euro, a creat o mare nemulţumire, având în vedere exemplul autostrăzii Transilvania, unde nici acum nu se ştie câţi bani vor intra în conturile Bechtel.

Reprezentanţii Societăţii Academice din România (SAR) arată într-un raport că deşi „construcţia autostrăzii pare scandalos de scumpă s-ar putea ca în realitate să nu fie, iar adevăratul scandal să fie lipsa de transparenţă şi profesionalism a autorităţilor".


 

Sursa

26 January 2010