Contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov, în valoare de 1,5 miliarde euro, va fi semnat de ministrul transporturilor şi infrastructurii Radu Berceanu şi de reprezentanţii consorţiul Vinci-Aktor.

foto:http://www.adevarul.roMinistrul transporturilor, Radu Berceanu, declara în 17 noiembrie că, dacă până la finele anului 2009, nu va fi semnat contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov, reiese că asocierea care a câştigat licitaţia nu mai este interesată de punerea în practică a proiectului.

Contractul de concesiune al autostrăzii Comarnic-Braşov a fost câştigat de consorţiul format din firmele Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions S.A., Vinci Construction Grand Projets SAS şi Aktor SA, valoarea totală a acestuia fiind de 1,507 miliarde euro.

Concesiunea presupune ca firmele să construiască autostrada din fonduri proprii, urmând ca de la data când se preia amplasamentul statul să achite pe o perioada de 26 de ani 180 milioane de euro pe an.

Tronsonul Comarnic-Braşov are o lungime de 58 km şi este considerat cel mai dificil tronson din cadrul viitoarei autostrăzi Bucureşti-Braşov.

 

18 January 2010