Copper Beech renunta la 20% din angajati si amana 16 proiecteCompania Copper Beech, unul dintre dezvoltatorii imobiliari cu cele mai agresive planuri de pe segmentul rezidential, a renuntat la cinci din cei 27 de angajati din Bucuresti si a pus pe "hold" 16 din cele 17 proiecte de pe raza Capitalei, pana la stabilizarea pietei imobiliare si reinceperea vanzarilor de locuinte.

"Am decis ca, din cauza situatiei actuale a pietei, sa continuam doar ansamblul rezidential Blue Tower, din care mai sunt disponibile doar 20 de locuinte, iar restul le vom pune pe hold pana la revenirea pietei. Am renuntat la cinci angajati din departamentul de marketing si vanzari pentru ca nu avem ce vinde in prezent. Mai suntem in cadrul firmei 22 de angajati", a declarat Diwaker Singh, presedinte si unul dintre actionarii companiei.

Compania, fondata la Londra, de Singh, fost sef al companiei Telemobil (Zapp) si de alti circa 20 de actionari, a achizitionat terenuri pentru constructia a circa 17.000 de locuinte in Bucuresti si in imprejurimi, pentru care erau estimate investitii de 2,5 mld. euro.

Pentru finantarea acestui program de investitii, Copper Beech a anuntat in urma cu un an ca a ajuns la o intelegere cu BCR pentru o linie de creditare de 575 mil. euro, din care insa nu a fost atrasa nicio transa pana in prezent.

Sursa

17 November 2008