Corbeanca stă mai bine la capitolul vânzări comparativ cu alte zone din nordul Capitalei, şi asta pentru că preţurile au fost întotdeauna mai mici, susţin agenţii imobiliari. Nu vă aşteptaţi însă la tranzacţii pe bandă rulantă. Şi aici criza imobiliară a tăiat din pofta de achiziţii a investitorilor.

15323-corbeanca.jpg„Corbeanca merge cel mai bine, nu în comparaţie cu 2007-2008, ci în comparaţie cu celelalte zone din nord, Snagovul este prea departe, Pipera este prea scumpă" consideră Mihalis Stratakis, manager SBS Group.

„În această perioadă se caută mai mult case locuite, ale căror proprietari au probleme financiare şi care ar putea fi achiziţionate la preţuri foarte bune, cred cumpărătorii. Ce înseamnă preţuri foarte bune? De exemplu, avem case scoase la vânzare la 350.00 euro şi vin cumpărători cu bugete de 200.000 euro, crezând că le pot achiziţiona, dar nu se fac tranzacţii" declară Tănţica Lascu, manager Rond Imobiliare.

Proprietarii nu scot din discuţie negocierea, dar aceasta trebuie să aibă anumite limite, susţin agenţii imobiliari.

„Un exemplu de preţ corect. Avem o casă de 1500 mp teren, 340 mp construiţi, finisaje de calitate, curte amenajată, preţul de pornire a fost de 400.000 euro şi se va tranzacţiona la 382.000 euro" afirmă Tănţica Lascu, manager Rond Imobiliare.

Ofertele sunt variate în zona Corbeanca. Cu banii primiţi în urma vânzării unui apartament de aproximativ 100.000 euro din Bucureşti, poţi cumpăra o casă în cadrul unui ansamblu rezidenţial.

Cu cât se vindea metrul pătrat acum doi-trei ani în Corbeanca? Niciodată nu a depăşit 1100 euro/mp construit, diferenţa o făcea strict suprafaţa curţii. În prezent cu cât se vinde metrul pătrat construit? 900-950 euro/mp construit. Sunt complexuri rezidenţiale unde se vinde şi la 750 euro/mp plus TVA, depind de fiecare dezvoltator în parte, de necesităţile lui financiare, de cât de jos poate să ducă preţurile şi de cât de bun negociator este cel care doreşte să cumpere" apreciază Tănţica Lascu, manager Rond Imobiliare.

În ideea că toată lumea încearcă să fugă de Bucureşti, tocmai pentru a scăpa de viaţa de la bloc, în Corbeanca nu s-au ridicat foarte multe blocuri.

Piaţa terenurilor in Corbeanca pare să nu fi fost atât de dur zgâlţâită de criză ca în alte zone vecine, unde preţurile au scăzut la jumătate.

„În Corbeanca niciodată preţurile nu au fost extraordinar de mari. În Corbeanca cele mai scumpe terenuri erau cele din Paradisul Verde care şi-au menţinut preţurile sus, şi acum sunt 250 euro/mp, iar celelalte cum ar fi cele de la pădure erau în jur de 150-160 euro/mp şi dacă nu au fost foarte sus nu au unde să se ducă foarte jos" este de părere Tănţica Lascu, manager Rond Imobiliare.

„Cererea pentru terenuri mari a scăzut cu aproximativ 70%, ± 5%, dar cererea pentru loturi de casă a scăzut cu circa 15-20%. Se caută terenuri de casă care să coste până în 25.000-30.000 euro, asta înseamnă că toată lumea caută terenuri în jur de 50 euro/mp, aproape de construcţii, cu utilităţi, cât mai aproape de Petreşti, zona din imediata apropiere a DN 1. Şi să găsesc astfel de oferte? Sigur că da" adaugă Mihalis Stratakis, manager SBS Group.

În prezent în Corbeanca sunt trei categorii de proprietari, apreciază specialiştii imobiliari.

„Primul proprietar care spune de obicei (n.r. ternul) nu îmi cere de mâncare, al doilea tip de proprietar este cel care a cumpărat cu bani de la bănci şi care cu cât are mai multe rate neplătite cu atât mai mult îl presează banca şi este foarte dornic să vândă şi mai avem un proprietar, investitorul care a cumpărat ieftin, poate să şi vândă ieftin, el va face tranzacţii" apreciază Mihalis Stratakis, manager SBS Group.

În ce priveşte profilul cumpărătorilor din Corbeanca, agenţii imobiliari spun fără niciun dubiu că zona „se adresează familiilor, celor care au peste 30-35 ani, cu venituri medii. Este foarte interesant acum, o persoană cu venituri medii poate să aibă o casă în Corbeanca. Până acum nu era posibil? Îţi trebuia venituri peste medie" a declarat pentru Imopedia.ro Mihalis Stratakis, manager SBS Group.

„Avantajele zonei Corbeanca...este un loc foarte frumos, foarte multă vegetaţie, păduri te înconjoară peste tot şi dacă ai bun gust poţi să îţi amenajezi frumos o curte, oricât de mică ar fi ea şi să îţi faci ceva extraordinar acolo unde să te simţi nemaipomenit. De la începutul anului s-a reamenajat partea de trotuare, s-a asfaltat şi arată foarte frumos. Dezavantaje, distanţa. Suntem la 25 kilometri de Bucureşti. Sunt cheltuielile de transport cu una sau chiar două maşini. Nu există canalizare în Corbeanca, dar fosa septică este o alternativă foarte ieftină" spune Tănţica Lascu, manager Rond Imobiliare.


25 November 2010