Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Corbeanca, locul preferat pentru relaxare al elitei de azi, a fost descoperit de un păstor care căuta adăpost

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6466

Comuna Corbeanca pare să aibă o evoluţie paralelă cu criza economică. Este un loc faimos pentru densitatea de vedete per metru pătrat, iar vânzările, deşi au fluctuat în funcţie de panica imobiliară, s-au menţinut în toţi aceşti ani la un nivel satisfăcător pentru vânzători. Totuşi, preţurile s-au modificat şi acolo, ca peste tot, iar acum, casele din selectul cartier se pot cumpăra la acelaşi preţ la care se găsesc şi în zonele periferice mai puţin apreciate ale Bucureştiului.

CorbeancaComuna Corbeanca a intrat în graţiile elitei autohtone mult înaintea crizei imobiliare. Spaţiile verzi generoase şi suprafeţele mari de teren au atras acolo clienţi cu bugete mari, în Cartierul Militari, dincolo de graniţele oraşului: aceeaşi viaţă ca în Bucureşti, dar cu buletin de Ilfov În ultimii ani, atât constructorii, cât şi clienţii s-au orientat către periferia Capitalei. Terenurile ieftine au permis preţuri ... căutare de intimitate. Între timp, zona s-a aglomerat, dar nu suficient de mult încât să îşi piardă din atractivitate.

„Aglomerarea urbană se resimte într-o măsură mai mare sau mai mică, în funcţie de ce aleg clienţii să cumpere. Pot să aleagă un cartier rezidenţial, care are o infrastructură şi un plan exact de dezvoltare sau care este deja făcut şi ştii exact care sunt vecinii, care sunt condiţiile în care este construit, sau pot să aleagă să cumpere o casă din ofertele particularilor, unde nu ai garanţia vecinilor şi a dezvoltărilor de după achiziţie”, spune Ruxandra Baciu, director marketing Promark.

Clienţii din Corbeanca nu aleg aproape niciodată ofertele particularilor

Dar Corbeanca, în topul vânzărilor din nordul Capitalei Corbeanca stă mai bine la capitolul vânzări comparativ cu alte zone din nordul Capitalei, şi asta pentru că preţurile au fost întotdeauna ... clienţii din Corbeanca aleg foarte rar ofertele vânzătorilor particulari. În general, ei merg acolo hotărâţi să cumpere proprietăţi noi, pe care deja le cunosc. Iar numărul clienţilor chiar a crescut în ultimul an, când preţurile s-au stabilizat.

„Oamenii au căutat chilipiruri acum, când piaţa este căzută. Am avut clienţi foarte mulţi din zona mass-media. Sunt persoane cunoscute. Toţi au venit să cumpere după ce, iniţial, au fost în vizită la prietenii lor care au cumpărat de la noi. Când voiam să le explic ce şi cum, spuneau: Nu este nevoie, ştim tot deja!”, spune Cristian Țânţăreanu, unul dintre marii dezvoltatori ai zonei.

Pentru ceilalţi, oamenii de rând, nici măcar preţurile competitive ale zonei nu sunt un argument suficient de puternic pentru a cumpăra în Corbeanca. O vilă nouă cu patru camere, 130 mp construiţi şi 250 mp de curte costă 78.000 euro.

„Corbeanca este o zonă care are fanii ei sau persoane care spun că este prea departe. În general, cei care cumpără aici sunt familii tinere care lucrează în zona de nord, au funcţii în companii mari, îşi permit să susţină un credit. Unii şi-au vândut apartamentul din Bucureşti, alţii îşi cumpără a doua locuinţă. şi mai este o categorie formată din cei în jurul vârstei de 50-55 de ani, care lasă apartamentele din Bucureşti copiilor şi vor să se mute la aer curat şi într-o comunitate civilizată”, continuă oficialul Promark.

Locul a fost atestat iniţial la mijlocul anilor 1700

Iar dacă astăzi Corbeanca este locul preferat de relaxare al Pe strada Polonă te poţi muta doar dacă ai prea mulţi bani de dat sau eşti susţinut de RA-APPS Strada Polonă este unul dintre cele mai sonore nume din Bucureşti. Situată într-unul dintre cele mai fierbinţi puncte ale Capitalei, este ... elitei bucureştene, la început a fost doar locul în care un cioban şi-a păstorit turmele. Prima atestare documentară a acestei localităţi datează din anul 1750, dar de atunci a ajuns la o suprafaţă totală de 29 kmp şi o populaţie de aproximativ 4.000 locuitori, în permanentă creştere.

„Corbeanca este în continuare în trend, pentru că este o zonă cu foarte multă verdeaţă, în care în ultimii ani s-au înmulţit foarte mult facilităţile. Aici mă refer la infrastructura de magazine pentru cumpărături zilnice sau infrastructura educaţională, există foarte multe after school-uri, grădiniţe, creşe, chiar şi şcoli cu învăţământ primar, atât particulare cât şi de stat. În continuare, este o zonă care nu a fost exploatată la maximum, adică nu a fost o aglomerare urbană făcută”, spune Ruxandra Baciu.

Corbeanca este, prin definiţie, locul în care Domneşti, locul în care nu se construiesc blocuri pentru că se vând case la preţ de apartament Vânzările de locuinţe în Domneşti se fac la modul cel mai agresiv cu putinţă. Anunţurile potrivit cărora acolo se vând case cu ... clienţii vin să cumpere case. Tocmai de aceea, dezvoltările de blocuri sunt reduse aproape la zero. Dezvoltatorii s-au ocupat, în general, de infrastructură, iar gazele şi apa potabilă sunt deja o realitate în zonă, spre deosebire de alte zone periferice. Singura problemă ar fi canalizarea, deşi există studii şi proiecte şi pentru rezolvarea acestui aspect.

CITEȘTE ȘI Cât costă un apartament cu vedere la Casa Poporului? Blocurile din apropierea Palatului Parlamentului sunt printre cele mai frumoase construcţii rezidenţiale ale regimului comunist. Proprietarii le ... Cât costă un apartament cu vedere la Casa Poporului?

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
300Imopedianew.jpg

RSS
Primeste stirile pe e-mail
OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
gama300_250.jpg
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video