Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Obţine un credit mare şi o dobândă mică, cu un dosar întocmit fără cusur

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2201

Suma pe care o bancă poate să o împrumute unui client depinde de mai mulţi factori. Sigur, veniturile clientului sunt unul dintre cele mai importante criterii, dar sunt multe alte aspecte de care se ţine cont şi care pot influenţa puternic împrumutul final. Starea civilă, statutul în societate, nivelul studiilor şi, nu în ultimul rând, regulamentul interior al băncii, sunt doar câteva dintre ele. Vestea bună este că un client bine pregătit poate să influenţeze suma finală pe care o poate împrumuta, jonglând cu aceste criterii de eligibilitate.

Obţine un credit mare şi o dobândă mică, cu un dosar întocmit fără cusurÎn momentul în care caută un credit imobiliar, clienţii îşi doresc în general De câţi bani ai nevoie pentru lua un credit Prima Casă? Mult peste avansul de 5% În momentul în care se gândesc la un credit Prima Casă, clienţii bancari trebuie să ştie că nu doar avansul de 5% le este necesar ... să obţină suma maximă raportată la veniturile lor. Uneori însă, băncile le oferă mai puţin, din diverse motive. Unele pot fi legate de limitările contabile, altele, strict de dosarul clientului. În general însă, nimeni nu oferă un credit ipotecar cu o sumă mai mică de 5.000-10.000 de euro, în timp ce suma maximă este strict legată de profilul clientului, în cele mai multe dintre cazuri.

„Există bănci care au limite la 30.000 – 40.000 euro, însă multe altele nu impun restricţii în acest sens, atât timp cât clientul este eligibil. Pentru a obţine o sumă cât mai mare, clienţii trebuie să îşi îmbunătăţească scoringul”, arată specialiştii AVBS Credit.

Un scor cât mai mare obţinut de client înseamnă accesul la suma maximă posibilă

Scoringul este punctajul obţinut de clientul care solicită creditul. Acesta este calculat de specialiştii băncii pe baza unor criterii socio-demografice, precum starea civilă, statutul, domiciliul, ultima formă de studii absolvită sau vechimea în muncă. Alte criterii sunt legate de istoricul de la Biroul de Credite sau tipul de venit. Respectiv, se ia în calcul dacă salariul este în lei sau euro, dacă este integral pe cartea de muncă sau obţinut şi în baza a diferite contracte ori dacă este vorba de alte surse de venit. În orice caz, un punctaj mai mare înseamnă întotdeauna creşterea sumei care poate fi accesată. Iar punctajul poate fi prestabilit de client în funcţie de nevoile pe care le are.

„În momentul în care ştii că urmează să accesezi un credit în viitor, poţi aştepta momentul potrivit pentru a depune dosarul în aşa fel încât să obţii un scor mai bun. De exemplu, dacă persoana intersată de obţinerea creditului se căsătoreşte, îşi finalizează studiile sau face dovada unei stabilităţi crescute la locul de muncă, şansele ca aceasta să obţină un scoring mai bun cresc”, continuă specialiştii AVBS Credit.

Fără încredere în bănci, evoluţia pieţei imobiliare va fi anevoioasă Ultimii ani au fost dificili atât pentru clienţii bancari, cât şi pentru bănci. Incapabile să îşi apere contractele de fluctuaţiile ... Există câteva bănci care încurajează accesarea creditelor ipotecare prin dobânzi tentante

După stabilirea celor mai buni parametri pentru împrumut, la nivel personal, clientul trebuie să găsească banca potrivită nevoilor lui. Acest lucru se poate face prin analiza directă a instituţiilor financiare şi a ofertelor acestora, sau prin apelarea la o companie de brokeraj care are o bază de date completă şi permanent actualizată a ofertelor bancare. Mulţi dintre aceştia nu sunt plătiţi de clienţi, ci de banca spre care îi duce pe aceştia.

„În acest moment, în România, există câteva bănci care încurajează accesarea creditelor ipotecare. Ele fac acest lucru prin practicarea unor dobânzi foarte avantajoase, uneori similare sau chiar mai mici decât cele aplicate în cazul creditelelor Prima Casă. În plus, un broker bancar poate chiar să negocieze dobânda şi comisioanele percepute de bancă”, continuă oficialii companiei de brokeraj.

Stabilirea monedei în care se acordă creditul este un alt pas important. Potrivit experţilor în împrumuturi bancare, vremea creditelor în euro a trecut. Dobânzile împrumuturilor în monedă naţională au ajuns la acelaşi nivel cu cel al creditelor în monedă europeană. Avantajul incontestabil al creditelor în monedă naţională este eliminarea riscului valutar, care este o permanentă ameninţare, mai ales în cazul împrumuturilor pe termen lung.

CITEŞTE ŞI: Dator vândut băncii, fără niciun credit în derulare: riscul rambursării anticipate Încheierea unui credit este mai complicată decât pare şi poate lăsa clientul dator băncii, fără ca măcar acesta să ştie. Mulţi clienţi ... Dator vândut băncii, fără niciun credit în derulare: riscul rambursării anticipate

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video