Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Există credite mai ieftine decât Prima Casă, cu bonusuri de la stat

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5073

Când depozitele nu mai aduc profit iar creditele se transformă într-o povară prea greu de dus, clienţii obişnuiţi să economisească se întorc spre alte tipuri de produse bancare. Contractele de economisire-creditare s-au făcut cunoscute în ultimii ani prin multiplele avantaje pe care le aduc. Totuşi, pentru a avea cele mai bune rezultate, este nevoie ca orice potenţial client să cunoască bine condiţiile de bază ale produsului.

Există credite mai ieftine decât Prima Casă, cu bonusuri de la statPrin Depozitele profitabile sunt rare, dar încă există Pastrarea banilor în depozite bancare a devenit mai degrabă un risc decât un avantaj. Ultimele luni au fost marcate de multiple scăderi ... comparaţie cu un depozit clasic, unde dobânda abia dacă mai acoperă rata inflaţiei, produsele de economisire-creditare apar ca salvatori ai clienţilor bancari. Pe lângă dobânda băncii, statul adaugă o primă de 25% din sumele economisite, în limita a 250 euro/an. Dar pentru a obţine această sumă, este nevoie ca beneficiarul să aibă răbdare timp de câţiva ani, perioadă în care nu se pot face retrageri. Suma poate fi maximizată dacă la demers participă întreaga familie.

„În cazul unei familii formate din trei membri, în condiţiile în care fiecare membru economiseşte câte 1.000 euro.an, după cinci ani se vor acumula 15.000 euro din economii, 3.750 euro din prime de stat plus dobânda băncii", au arătat pentru IMOPEDIA.ro oficialii Reiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Când sumele economisite sunt prea mari, se recomandă deschiderea unui nou cont

Dobânda băncii variază între 1,5% şi 3%/an, dar este important de ştiut că din acest procent se reţine impozitul pe venit, la fel ca în cazul depozitelor clasice. Clienţii sunt încurajaţi să economisească în mod regulat, dar nu au constrângeri legate de când sau cât ar trebui să depună. Totuşi, pentru a folosi produsul la cele mai avantajoase cote, specialiştii recomandă o economie anuală de 4.500 lei. pentru sume mai mari, este indicată deschiderea unor conturi suplimentare.

„Un alt avantaj apreciat de clienţii noştri este constituit de facilităţile fiscale: clienţii pot deduce din veniturile impozabile din salarii, cheltuielile efectuate pentru sistemul de economisire-creditare, în limita unei sume anuale de 300 lei iar; un lucru foarte important este ca prima de stat nu se impozitează”, continuă oficialii Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

În momentul în care perioada de economisire se încheie, Credite fără risc valutar, cu rate care nu cresc în timp şi dobânzi care nu fluctuează. Există, dar doar la două bănci din România În vremuri dificile din punct de vedere economic, românii au renunţat la creditele clasice şi au migrat în masă către nişte ... clienţii pot obţine condiţii preferenţiale pentru credite ipotecare şi imobiliare. Un credit obţinut astfel poate fi considerabil mai ieftin, chiar şi decât împrumuturile obţinute prin Prima Casă. Dobânzile sunt fixe şi variază între 4,5% şi 6%.

„O componentă importantă, mai ales pentru perioada pe care o traversăm, este faptul că prin contractele de economisire-creditare se evită riscul valutar. Produsele noastre sunt doar în lei, iar clienţii ştiu încă din faza de economisire cât vor avea de economisit, respectiv de rambursat pentru toată perioada de creditare. Astfel că, în condiţiile actuale, recomandăm românilor să se împrumute doar în moneda în care au venituri”, continuă oficialii Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Pentru clienţii grăbiţi, Băncile pentru Locuinţe au soluţii personalizate

Pentru clienţii care au nevoie de credite urgente iar perioada de economisire li se pare prea lungă, cele două bănci de locuinţe din România, BCR şI Raiffeisen, vin cu soluţii personalizate.

„Clienţii noştri au posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat, caz în care se micşorează perioada de aşteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ", au declarat pentru IMOPEDIA.ro oficialii BCR Banca Pentru Locuinţe.

În general, este nevoie de o perioadă de economisire de cinci ani, pentru a obţine creditul. Totuşi, acest răstimp poate varia în funcţie de suma care se doreşte a fi împrumutată, cât şi în funcţie de suma care poate fi economisită lunar. O discuţie cu un reprezentant al băncii sau un broker bancar poate spune cu exactitate acest lucru, în funcţie de datele personale ale fiecărui client. De asemenea, pentru cei care vor, perioada de economisire poate continua chiar şi după achiziţia creditului.

CITEŞTE ŞI: Dator vândut băncii, fără niciun credit în derulare: riscul rambursării anticipate Încheierea unui credit este mai complicată decât pare şi poate lăsa clientul dator băncii, fără ca măcar acesta să ştie. Mulţi clienţi ... Dator vândut băncii, fără niciun credit în derulare: riscul rambursării anticipate

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video