Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cresc ratele la creditele în euro: Euribor a atins recordul ultimilor ani

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6719

Românii vor plăti rate mai mari pentru creditele în euro cu dobânzi variabile. Dobânzile de pe piaţa interbancară europeană au ajuns la cele mai ridicate niveluri din ultimii doi ani. Şi asta nu e tot. Banca Centrală Europeană (BCE) anunţă noi creşteri de dobândă începând cu luna în iulie.

sursa: baricada.roEuribor la 3 luni (3M), cel mai utilizat indicator pentru stabilirea dobânzilor variabile la euro în România, a ajuns la 1,477%. Euribor s-a dublat în şase luni. Vine scumpirea creditelor Ratele românilor care s-au împrumutat în euro vor creşte. Şi asta pentru că Banca Centrală Europeană (BCE) va majora dobânda ... Faţă de începutul anului Euribor 3M a înregistrat o creştere de circa 47%. Dacă facem o comparaţie cu minimul atins la sfârşitul lunii martie 2010 de 0,634%, avem o creştere de 133%.

Creşteri observăm şi la Euribor la 6 luni (6M), ajuns la 1,741%, cel mai înalt nivel din martie 2009. De la începutul anului, când era la 1,224%, Euribor 6M a crescut cu peste 40 de procente, iar faţă de la nivelul cel mai scăzut înregistrat în martie 2010 majorarea este 84%.

Euribor va continua să crească

Veştile proaste pentru cei care au credite în euro cu dobânzi variabile nu se opresc aici. Estimările Eurostat arată că inflaţia anuală din Zona euro a fost de 2,7% în mai, în scădere cu 0,1% faţă de aprilie, însă peste limita BCE de 2%. Iar acest lucru pune presiune pe Banca Centrală Europeană.

În ultima şedinţă de politică monetară, Dobânzi mai mari şi credite mai scumpe în România, din cauza unor decizii europene Banca Centrală Europeană a crescut dobânda cheie, cu menţiunea că oricum dobânzile sunt mici în acest moment. Oficialii europeni au ... Banca Centrală Europeană a decis să ţină dobânda cheie la 1,25%, nivel la care se află din 7 aprilie 2011. Însă Jean-Claude Trichet a rostit cuvinte cheie care fac foarte probabilă creşterea dobânzii în şedinţa din 7 iulie: "vigilenţă puternică" sau „riscurile privind stabilitatea preţurilor sunt în continuare în creştere". Aproape de fiecare dată când Trichet a folosit cele două expresii, a urmat o creştere de dobândă, notează money.ro.

Majoritatea creditelor în euro au dobânzi variabile

În România, BNR pregăteşte măsuri de descurajare a creditării în valută pentru persoanele cu venituri în lei BNR vrea să taie cheful românilor care câştigă în lei să se mai imprumute. Astfel, banca centrală pregăteşte măsuri speciale, cel ... BNR pregăteşte măsuri de descurajare a creditării în valută pentru persoanele cu venituri în lei BNR vrea să taie cheful românilor care câştigă în lei să se mai imprumute. Astfel, banca centrală pregăteşte măsuri speciale, cel ... aproape toate creditele în euro au dobândă variabilă. Mai mult, 80% dintre creditele pentru locuinţe sunt în euro. La creditele de consum, proporţia în euro este mai mică (43%), potrivit datelor BNR.

Un singur punct procentual adăugat la o dobândă de 6% face ca rata lunară pentru un credit de 50.000 euro pe 30 de ani să sară de la 300 euro la 333 euro. O creştere de 2 pp creşte rata la 367 euro, iar revenirea Euribor în jurul a 4% duce rata la 402 euro.

Aprecierea leului ar putea ajuta

Sunt foarte mulți românii care au credite în euro şi care sunt plătiţi în moneda națională, iar acest lucru îi face vulnerabili în faţa aprecierii monedei europene în raport cu leul. Însă, expunerea la cursul de schimb ar putea să funcţioneze şi în favoarea lor, Bancherii: Acum e momentul să-ţi cumperi casă Specialiştii BCR se aşteaptă la o creştere economică de 2% în 2011 şi o revenire sau stabilizare a unor sectoare cheie. Când economia ... dacă leul se apreciază.

Moneda naţională s-a apreciat cu 4,4% faţă de euro în mai, în comparaţie cu decembrie 2010. Astfel, rata lunară de 300 euro exprimată în lei era de 1.287 lei în decembrie şi de 1.233 lei în mai. O creştere de 0,4 pp a dobânzii, ce ar fi dus rata la 313 euro, ar fi fost absorbită integral de aprecierea leului în perioada menţionată, arată un calcul realizat de money.ro.

Însă, speranţa celor cu credite în euro că leul se va aprecia ar putea fi spulberată de BNR. Și asta pentru că Banca Centrală are în vedere o politică de reducere a volatilităţii cursului de schimb, pe măsură ce în ţară vor intra mai multe capitaluri speculative menite să adune dobânzile mari la depozitele în lei.

Citeşte şi BNR pregăteşte măsuri de descurajare a creditării în valută pentru persoanele cu venituri în lei BNR vrea să taie cheful românilor care câştigă în lei să se mai imprumute. Astfel, banca centrală pregăteşte măsuri speciale, cel ... BNR pregăteşte măsuri de descurajare a creditării în valută pentru persoanele cu venituri în lei BNR vrea să taie cheful românilor care câştigă în lei să se mai imprumute. Astfel, banca centrală pregăteşte măsuri speciale, cel ... BNR pregăteşte măsuri de descurajare a creditării în valută pentru persoanele cu venituri în lei

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video