Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Creșterea economică a României ascunde o sărăcie greu de găsit în Europa

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3310

Creșterea economică a României este unul dintre principalele argumente ale politicienilor, atunci când sunt contestați prin proteste de amploare. Dar această creștere economică este praf în ochi, care ascunde un nivel al sărăciei de trei ori mai mare decât media europeană, punctează experții internaționali de la Eurostat. În tot acest timp, alte țări fost comuniste au reușit să ducă nivelul deprivării sociale la standarde similare Franței sau Angliei. 

saracieUnul din doi români trăiește într-o sărăcie lucie, la un nivel inuman și greu de acceptat în era în care trăim. Mai mult, acest nivel de sărăcie este greu de găsit în Europa. Potrivit Eurostat, 75 de milioane de europeni sufereau anul trecut de deprivare materială și socială. În România, jumătate din populație trăiește în sărăcie, acest număr fiind cel mai mare din Europa, respectiv de trei ori mai mare deât media europeană. În România, 50% din populație nu își permite să mănânce carne la fiecare două zile, sau să își încălzează locuința.

Aceste persoane nu pot suporta chetuieli neașteptate, precum îmbolnăvirea unui membru al familiei. Nu pot petrece o săptămână de vacanță în fiecare an. Nu pot să plătească la timp obligațiile financiare – chiria, întreținerea, creditele. Ei nu își permit să își cumpere haine sau încălțări noi, atunci când cele vechi se uzează, nu pot să își înlocuiască mobila atunci când cea veche nu mai este utilizabilă. Nu au bani de buzunar, nu pot ieși în oraș măcar o dată pe lună și nu își permit accesul la internet. Iar numărul persoanelor sărace este mai mare chiar și decât cel din Bulgaria, care este cea mai săracă țară din Europa, dar are doar 48% din populație la nivelul sărăciei. Și asta în ciuda faptului că economia României a crescut cu 8.8% în trimestrul trei din anul 2017, cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani.  

Creșterea economică trebuie încurajată, dar ea trebuie să fie sustenabilă și păstrată pe termen lung, pentru ca aceste cifre din rapoarte să fie resimțite și de populație. Iar momentan, România nu pare să se înscrie pe acest drum. 

Investițiile străine au scăzut la un nivel record, absorbția de fonduri europene a scăzut la un nivel derizoriu, mediul privat a fost permanent sabotat de clasa politică, prin modificarea fiscalității. toate acestea cumulate conduc la îngreunarea dramatică a creșterii standardelor de viață”, explică Dan Bucșa, economist UniCredit. 

Cu toate acestea, țări europene fost comuniste au reușit să ridice puternic nivelul vieții. de exemplu, Cehia și Polonia au reușit să aibă un nivel al deprivării sociale similar cu cel din Franța sau Marea Britanie, ceea ce reprezintă un model și o speranță pentru România,Bulgaria sau alte state în situații similare.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video