Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Creşteri nerealiste de preţuri în Berceni

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 14339

Preţurile apartamentelor din Berceni o iau în sus. Auzind de Prima Casă şi sperând că le va aduce mai mulţi bani, proprietarii s-au grăbit să ridice preţurile. Dar unii s-au aruncat exagerat şi nu au mai ţinut cont că au scumpit locuinţele atât de mult încât nu se mai încadrează în suma garantată de stat.

Playerul flash nu este instalat.
De la lansarea programului există o tendinţă de creştere, proprietarii confruntându-se cu un val de clienţi neaşteptat; au mărit preţurile cu circa 20%, faţă de mai-iunie acestui an.

Sunt foarte multe cereri prin Prima Casă. O singură tranzacţie am reuşit să o facem, dar era vorba de un imobil nou. Avem antecontracte pe apartamente vechi în Berceni, dar cu Prima Casă  nu am finalizat, însă aşteptăm să vedem dacă vor trece de evaluări pentru că preţurile sunt destul de ridicate. Două camere într-un bloc din '70  au fost tranzacţionate cu 58.000 euro. De la lansarea programului există o tendinţă de creştere, proprietarii confruntându-se cu un val de clienţi neaşteptat au mărit preţurile cu circa 20%, faţă de mai-iunie acest an. Nu este o creştere reală, este o creştere determinată de lansarea programului Prima Casă." susţine Marius Negoiţă, Director Nemar Imobiliare.

S-au încheiat peste 100 de antecontracte cu Prima Casă. Având în vedere că se lucrează cu statul şi este mai greoi, birocraţia este foarte mare, estimăm că în două-trei săptămâni vor începe să curgă contractele" este de părere Victor Alexandru, Director Premier Imobiliare -Oltenitei.

Vor curge probabil, dacă şi proprietarii mai lasă la preţ. În condiţiile de faţă oferta din Berceni pentru Prima Casă este relativ mică.

Şi-au schimbat un pic atitudinea, în sensul că nu mai sunt la fel de maleabili, dacă până în mai erau dispuşi la negoceri masive, practic te rugau să vii cu un client la ei, acum având multe vizionări, existând un interes mare pentru apartament sunt un pic mai reticenţi în a negocia preţul. De acceptat, acceptă mai toţi vânzarea prin Prima Casă" spune Marius Negoiţă.

Vânzătorii acceptă Prima Casă, dar preţurile nu se prea încadrează. Fie că pot vinde prin programul Prima Casă, fie că nu, proprietarii au scumpit casele.

Blocurile vechi, cele de dinainte de cutremurul din '77, la apartamentele cu două camere şi acolo preţurile sunt destul de ridicate, peste 50.000 euro, în condiţiile în care nu sunt amenajate, nu au dotări. Garsonierele sunt şi ele la preţuri destul de mari, se apropie de 50.000 euro, în blocurile după '80, garsonierele în blocurile dinainte de '77 sunt undeva în jur de 40.000. Găsim apartamente de două camere, 50 mp, construit în 1980 la peste 60.000 euro şi ne referim la zone ca Apărătorii Patriei, Şos Olteniţei, în partea dinspre ieşirea din oraş" mai spune Marius Negoiţă.

In ceea ce priveşte oferta de apartamente noi, agenţii imobiliari spun ca nu este prea bogată.

În Berceni nu ne întâlnim, ca în alte cartiere, cu foarte multe ansambluri rezidenţiale noi, asta este un mic handicap al acestei zone. Poate că în alte zone s-a inchis această activitate, ar trebui să vină şi în sud. Sunt vreo patru-cinci proiecte în realizare, sunt încă vreo şapte-opt în curs de începere a lucrărilor" ne-a declarat Victor Alexandru.

Despre proprietari ştim că nu prea negociază, dar despre cumpărători ce se spune?

În Berceni cumpără omul obişnuit, nu sunt acei cumpărători pe care suntem obişnuiţi să îi vedem în nord, la cravată.

Aici sunt oameni obişnuiţi care au un mic business, venituri medii, cumpără două-trei camere, confort 1 şi confort 2, foarte mulţi tineri.

Nu mai sunt clienţii de acum opt-zece ani când la trei vizionări cumpărau un apartament, sunt mai pretenţioşi, faptul că piaţa imobiliară s-a maturizat, la fel şi clientela, nu mai sunt acele discuţii interminabile, oamenii ştiu ce au de făcut, au nişte puncte pe care şi le stabilesc înainte de a veni la vizionare," susţine Victor Alexandru.

Chiriile au scăzut şi în Berceni, la jumătate din cauza cererii mici. O garsonieră care se închiria cu 400-500 euro, acum se închiriază cu 250 euro, mobilată.

Un apartament cu două camere care era undeva peste 500 euro, acum este 300 euro" spune Marius Negoiţă.


 

Avantajele cartierului Berceni, potrivit agenţilor imobiliari:

 • Metrou
 • Mijloace de transport în comun de suprafaţă
 • Spaţii verzi
 • Centre comerciale multe
   

Dezavantajele cartierului Berceni, potrivit agenţilor imobiliari: 

 • Trafic aglomerat în zona Big Berceni 
 • Poluare

 

Oferte imobiliare zona Berceni:

Oportunităţile zonei  Berceni-  click AICI

Alte oferte din zona Berceni:

 • Oferta de apartamente din  Berceni - vanzari | inchirieri
 • Oferta de case/vile din Berceni - vanzari | inchirieri
 • Oferta de birouri din Berceni - vanzari | inchirieri
 • Oferta de spatii comerciale din Berceni - vanzari | inchirieri
 • Oferta de terenuri din Berceni - vanzari
 • Voteaza articolul:
  | Aprecierea vizitatorilor:
  Comentarii (39)
  #39. OPREA | 25.12.2009 | 10:40
  0 (0/0)   
  toti avem dreptatea noastra,banii sunt putini si am auzit ca s-au scumpit,bancile nu te ajuta efectiv,o casa cumparata cu credit devine mult mai scumpa,plus stresul ca nu vei putea plati ratele la o adica.Si eu caut o garsoniera ieftina,fara pretentii, in bucuresti.Acum cateva zile am luat la rand toate bancile,aproape toate,in orice caz cele mai reprezentative in cautarea unei solutii de creditare.Concluzia-inca nu e momentul,nici o banca nu mi-a promis finantarea totala ci doar 75-85% din pretul evaluarii,pe care tot eu il platesc separat.Agentiile au tot interesul sa creasca preturile pt ca au procent din pretul de vanzare,notarii la fel,daca mai adaugi si asigurarea de viata obligatorie cesionata in favoarea bancii si alte costuri de administrare al creditului vei renunta curand.Adevarul este ca nu poti pleca la banca pt credit daca nu ai o suma frumusica in buzunar,cam jumatate din valoare.Sa speram ca de la anul va fi mai bine,salarii mai mari,dobanzi mai mici,preturi corecte cel putin.Succes si sarbatori fericite tuturor!
  #38. Ciss | 07.09.2009 | 20:54
  0 (0/0)   
  #31,
  ADI,

  1. Nu compar si nu pot compara Aradul cu Szegedul deoarece pe unul l-am vazut de 10 ori iar pe celalalt l-am vazut odata !

  2. Daca te referi la veniturile populatiei in raport cu pretul locuintelor dintre o tara si alta, iar nu o putem face. Veniturile populatiei din Ungaria se "rotunjeau" legal dinainte de a face noi o "revolutie" celebra !!! Ei aveau deja un al doilea servici !!!

  3. Daca te referi la cererea de pret, cererea nu este niciodata SOLVABILA pentru ca atunci nu s-ar mai numi "piata libera" si nici nu ar mai exista negociere. Dar oferta este solvabila atunci cand este facuta la jumatate de pret de catre cumparator ?
  Daca te referi la cererea de locuinte in raport cu oferta, atunci nu putem vorbi de solvabilitate.

  4. Costul cu pretul de vanzare nu il compar pentru ca asta tine tot de o piata libera, cine tine la pret ramane cu marfa pe taraba, nu ?

  Dar am di eu o intrebare :

  De ce trebuie tot timpul sa ne comparam cu cineva sau ceva, de ce trebuie sa spun ""eu sunt mai tare ca celalalt pentru ca ..... "" si nu pot spune simplu "" Eu sunt tare.

  Imi pare rau ca interpretezi asa, dar inca odata iti repet ca noi discutam in contradictoriu si aia de sus isi insusesc LEGAL? bani munciti de tine, de mine, de ceilalti...
  #37. @velica | 07.09.2009 | 12:11
  1 (1/2)   
  de ce sa te bagi? la anul vor fi 20000 ... cine e p.rost sa cumpere acum la preturile astea imense cand in scurt timp preturile se vor aseza in limite corecte ....
  #36. velica gigi | 04.09.2009 | 18:20
  0 (1/1)   
  Cine este in domeniu,specialist:este o oferta de garsoniere in Grozavesti cu finalizare in iulie 2010.Costa 40000 euro si spun ca vor fi mobilate.Ce sa fac?Sa ma bag?
  #35. Rasvan | 04.09.2009 | 11:33
  0 (0/0)   
  Scuze :i-a spus
  #34. Rasvan | 04.09.2009 | 11:32
  1 (0/1)   
  Pentru Cosmin :eu am 52 asa ca pot sa-ti spun cum ia spus Basescu ziaristului Zare ?Chestia aia cu 2000 de familie adica 1000 de persoana o tot vad pe aici .se vede ca nu traiti in Romania fratilor .Eu am avut si vila si apartamente si acum prefer sa stau cu chirie pentru ca m-am saturat sa ma mut din cauza serviciului .Chiriile vor scadea in aceastatoamna si am obosit sa tot explic de ce : nu mai sunt studenti pentru ca vine generatia '90-'91 .Si cind dezvoltatorii vor face lobby sa vedeti cum vor da lege (asa este peste tot in Europa) ca sediile de firma sa nu mai functioneze in spatii de locuit(apartamente).Ei stau cu sediile de birouri goale si au investit si-i ustura.Sa vedeti atunci cit scad chiriile.
  #33. Cipper | 04.09.2009 | 10:33
  1 (0/1)   
  @cosmin

  Stai ca nu inteleg. Spui asa: noi zicem ca preturile sunt mari, deci suntem varza, dar in acelasi timp salariile sunt mici. Daca la cei 33 ani ai tai ai fi trecut macar 4 pe la scoala poate ai fi avut rationament. Imi explici si mie cum poti vinde o casa la un pret mare daca salariile sunt mici? Unde se intalneste cererea SOLVABILA cu oferta? Sau, altfel spus, sa nu te iau cu termeni d-astia grei: daca romanii castiga in medie 350 E /luna, adica 700 de familie(sot-sotie) de unde bani sa plateasca rata de 800?
  PS: cate familii cunosti tu care au un venit de peste 2000 E/luna?
  #32. cosmin | 04.09.2009 | 01:13
  -2 (2/0)   
  bai baieti , nu stiu ce varsta aveti majoritatea, dar cred ca sunteti pusti. va spun din start ca eu am 33 si am casa , asta ca sa ma acuzati de subiectivism. ideea e ca am foarte multe cunostinte de aceiasi varsta si care din pacate locuiesc cu parintii, vor case dar e greu cu plata de rata, voi spuneti ca locuintele sunt scumpe , sunteti varza , problema e ca salariile sunt mici distrusilor, daca esti sot-sotie si ai 2000 euro pe luna cred ca poti da 700-800 , iar cand esti dat afara te mai ajuta cineva o luna doua, parinti, frati, nasi,prieteni.in afara ,majoritatea stau cu chirie, nu ca nu ar vrea sa fie proprietari dar la ei este migratia cu munca si e mai usor asa, dar chiriile sunt scumpe,cine spune ca sunt ieftine ca si pretul de vanzare de altfel, e si prost e si frustrat, ideea e ca ei pot sa plateasca ori rata ori chiria si asta ptr. ca ei nu voteaza cu sexul in erectie ci cu capul. noi niciodata, asa ca voi va tachinati si politicienii va iau banii de casa saracilor care vreti sa stati singuri. va meritati soarta , in noiembrie tot cu base o sa votati si cu udrea o sa aveti"vise erotice"
  #31. Adi | 03.09.2009 | 09:51
  3 (0/3)   
  @ Ciss

  Dar poti compara Aradul cu Szeged-ul?
  Poti compara raportul dintre veniturile si preturile caselor dintr-o tara, cu cele din alta tara?
  Poti compara cererea solvabila cu oferta?
  Poti compara costul cu pretul de vanzare?
  #30. Ciss | 02.09.2009 | 20:24
  -1 (3/2)   
  #29,

  ADI,

  Nu putem compara Ungaria cu Romania, nu putem compara Gyula cu Bucuresti si nici nu putem compara Primaverii cu Berceni.
  Daca am de munca in Bucuresti fii sigur ca n-o sa-mi cumpar apartament in Gyula ci undeva cat mai aproape, iar daca am serviciul in Szeged, niciodata n-o sa-mi iau o casa in Snagov ci in cel mai rau caz o sa-mi iau una in Timisoara...

  Putem sa vorbim de ROBOR de EURIBOR de LIBOR de ROBID, de dobanzi bancare de credite ipotecare de cerere/oferta imobiliara de Programe in folosul individului ( Prima casa ), dar ce folos... Iti inchipui ca te ia cineva in seama ? NU !!! Nu o sa vezi un STAT ca iti va da din buzunarul lui personal ceva...
  STATUL nu pierde niciodata si daca se conduce dupa principiul ""DIVIDE ET IMPERA"" - nu stiu daca am scris corect - atunci rezultatele se vad chiar aici, noi ne certam si EL isi incaseaza BANUTZII de la noi...
  #29. Adi | 02.09.2009 | 17:36
  1 (1/2)   
  Cataline, aberezi la greu!

  Preturile se stabilesc in functie de cerere si oferta, iar cererea solvabila este foarte mica, iar oferta este imensa.

  Stii cat costa doua camere in Ungaria, la Szeged sau Gyula?

  Invata, documenteaza-te, ca esti vai de capu' tau.
  #28. avansat | 02.09.2009 | 15:23
  1 (1/2)   
  Proprietarii sunt nebuni, snobi, si **** daca cred ca pot impune preturi de genul asta. Iar pt cei care cred si spera ca preturile or sa creasca am se le spun doar ca vor fi dezamagiti. Preturile vor scadea in continuare; cel mai mult vor scadea in 2010. Economia tarii nu poate sustine o crestere reala a preturilor. Oamenii devin someri, salariile scad sau raman fixe, beneficiile se taie, consumul scade, cum credeti voi ca isi va permite cineva un cotet gri ceausist la preturile astea? Pretul mediu pe metru patrat in bucuresti va fi de 500 - 700 euro. Poate ca ar fi prea mare si asa, dar in conditiile curente de piata, acesta ar fi pretul real

  Asteptati si nu o sa va para rau ;)
  #27. dan | 02.09.2009 | 14:16
  2 (0/2)   
  faceti-i o injectie repede lui catalin ca nu vrea sa stea cuminte in salon si vorbeste numai pro.stii ... zice ca inainte de internare era agent imobiliar
  #26. surfina | 02.09.2009 | 14:10
  2 (0/2)   
  majoritatea care vor o casa , amarastenii, au stransi 20.000-30.000 ....mii lei vechi (mai mult ca sigur)
  #25. marius | 02.09.2009 | 13:51
  2 (1/3)   
  500E/mp.
  #24. Rasvan | 02.09.2009 | 13:48
  2 (0/2)   
  Ete o gramada ,Catalin, este o gramada , fir-ar ea sa fie de limba romana. Si care este gramada aia care are 20 000-30 000 ? Cei 600 000 de mii de restantieri la banci ? Sau poate cei 600 000-700 000 de mii de someri ? Sau cei 100 000-150 000 de mii de viitori disponibilizati bugetari ? Cei care au 20 000-30 000 de mii de euro disponibili , au demult casa si oricum in Romania cine dispune de cash nu prea face parte din categoria celor care au nevoie de un amarit de apartament in Berceni .
  #23. Catalin | 02.09.2009 | 13:08
  -5 (6/1)   
  Nu sunt nebun, judec realist.Sunt o gramada care au stransi 20.000-30.000E si viseaza apartamente in Bucuresti, asteapta sa scada preturile. O sa astepte mult si bine. Preturile nu mai scad, incetisor incep sa urce.Un lucru sa fiti siguri, n-o sa aiba fiecare casa in Bucuresti, nu ai de unde, nu s-a construit nimic 15 ani dupa revolutie, iar ultimii ani cand a inceput sa se construiasca cat de cat ceva,.... a venit Criza.
  Vorbim la anu!
  #22. @catalin | 02.09.2009 | 12:55
  2 (1/3)   
  cataline, ia-te de mana cu dan (alt nebun) si duceti-va sa va beti ceaiul la spitalul 9
  #21. Rasvan | 02.09.2009 | 12:01
  3 (0/3)   
  In care mai toate tarile au inceput sa creasca ? In SUA unde in disperare exista un program guvernamental asemanator "prima casa" cu scutiri de taxe si impozite ?Poate in Spania sau Bulgaria unde sunt la vinzare peste 200 de hoteluri ?Sa mai creasca , sa se faca 300 000 doua camere in Rahova ca vin speculatorii din vest sa se pricopseasca .Ori esti agent imobiliar , ori ai si tu nevoie de pastile ca Dan .Treziti-va fratilor ca traiti intr-o tara in care criza inca nu s-a declansat cu adevarat .Mai aveti putina rabdare pina la alegeri ca si in Germania se anunta crestere cu 0,3% tot din cauza alegerilor din toamna. Sa vedem dupa aia .De politicieni mincinosi(basescu,sarko.merkhel,obama,putin)m-am saturat .toti sunt la fel , noi suntem carne de tun .Nu mai visati cu ochii deschisi ca nu o sa mai vedeti curind huzur pe planeta asta.Si acum zic si eu ca Dan:ma duc sa-mi iau medicamentele.
  #20. Catalin | 02.09.2009 | 11:14
  -3 (3/0)   
  Nu mai visati la case ieftine, n-o sa mai vedeti niciodata.Cum in mai toate tarile preturile au inceput sa creasca usor, aceasta se va intampla si in Rumanica, mai ales in Bucuresti.Cat de curand vor apare si speculatorii straini care vor cumpara la preturi mici ca sa le vanda peste cativa ani in profit.Uitati-va la Bursa, creste in disperare fara suport economic, cei care stiu investesc stiu de ce.
  #19. Adi | 02.09.2009 | 10:23
  4 (0/4)   
  Desi pare greu de crezut inca mai sunt oameni limitati in gandire.

  Pe mine m-au sunat doi proprietari si mi-au spus ca sunt dispusi sa mai negocieze. La anul vor negocia in genunchi.

  Cel mai mult ma bucur pentru cei care s-au bagat la prima casa si si-au pierdut avansurile. Totdeauna prostia se plateste.
  #18. dan reloaded | 02.09.2009 | 10:21
  7 (0/7)   
  iar am uitat sa-mi iau pastilele si spun prostii pe aici ... scuze ... m-au bagat iar in camasa de forta ...
  #17. Ciss | 02.09.2009 | 07:30
  1 (0/1)   
  Lasand la o parte toate polemicile si aciditatile acestor discutii, poate domnul M.N., cel ce isi da cu parerea la sfarsitul articolului cand vreodata s-a inchiriat garsoniera in Berceni cu 400-500 euro si cand vreodata s-a inchiriat apartament de 2 camere cu peste 500 euro la mai putin de 2 persoane pentru ca in apartamentele inchiriate stateau cate 5,6 studenti, mai ceva ca micii pe gratar !!!
  #16. dan reloaded | 02.09.2009 | 01:54
  -3 (3/0)   
  Rasvane tata du-te si ia-ti pastile :tu scrii si tot tu iti raspunzi pe aici ? Doamne Mare tie Gradina si multi sar gardul - 1) studentii nu sunt deloc cu 100000000 de milioane mai putin ca drept dovada tot s-au ingramadit la admitere 2)case nu sunt de inchiriat daca dai cu tunul ca cei - 1 mil de studenti din viziunea ta le ocupa an de an 3) dc tu esti somer asta nu inseamna ca sunt inca 199999999 de milioane de someri 4) lasa-te de clonat ca esti patetic 5) exista multe ap care se inchiriaza in regim hotelier in Bucuresti si de aia sunt goale ca se scot dintr-o saptamana de inchiriat cat in 2 luni de inchiriat la studenti fomisti 6) te depaseste subiectul
  #15. ando | 01.09.2009 | 21:24
  3 (0/3)   
  bebe kent - mai asteapta, daca vrei sa-ti iei mai mult de o garsoniera la marginea orasului. preturile vor mai scadea dupa ce proprietarii vor observa ca fraieri cu prima casa nu mai sunt multi, iar dupa alegeri cand vor incepe disponibilizarile si bancile vor intra in forta sa-si recupereze creantele sa vezi ce oferte bune vor aparea.
  #14. PT IMOPEDIA | 01.09.2009 | 21:22
  3 (1/4)   
  Draga Imopedie,iar umbli cu fofarlica ,ca o madama usoara...(scuzati cacafonia de mai inainte,am pus virgula). Aici spui ca preturile au crescut, iar mai jos in alt articol ca au scazut cu 33%.Esti si tu din aceeasi tagma cu bisnitarii de agenti imobiliari?Sune adevarul ,nu o mai da cotita ca o coarda ieftina de Colentina!
  »  IMOPEDIA.ro
  0 (2/2)   
  Nu inteleg unde este contradictia. Preturile in toata tara au scazut odata cu criza economica, iar Prima Casa a generat cresteri.

  Detalii ai aici:
  http://www.imopedia.ro/run/2009/07/piata-imobiliara-din-2008-incoace/
  #13. bebe kent | 01.09.2009 | 21:15
  -5 (5/0)   
  Bai,nu mai bateti campii p'acilea!Am 30000 euro cash.Si doi cai frumosi...Ce sa fac ? Sa astept pana la anul ca sa cumpar? Sau sa ma duc in lumea larga?Ziceti si voi o fraza inteligenta cu subiect si predicat -afirmativ sau negativ!
  #12. Gelu 2 | 01.09.2009 | 19:16
  4 (1/5)   
  Imobilele se tranzactioneaza la intalnirea ofertei (de cele mai multe ori aberanta) cu cererea (in scadere continua ca urmare a arderii lichiditatilor si a sistarii creditarii). Pretul tranzactiilor este in declin continuu ce nu se va opri in urmatorii doi-trei ani, cat se estimeaza a dura criza financiara in RO.

  Pana in decembrie 2009 pretul unui metru patrat util de bloc cenusiu ceausist va deveni maxim 300 de euro (nu trebuie sa uitam ca ceausescu le-a construit cu 100 usd, da, ati citit bine UNA SUTA dolari americani metru patrat, si sunt si neizolate termic si fonic si in cea mai proasta conditie fizica). Asta inseamna ca un apartament cu 4 camere la vreo 90 de metri patrati va costa maxim 27.000 de euro (daca este in buna stare si construit macar dupa anul 1980). Toate celelalte imobile se vor alinia in consecinta ca si preturi. Metru patrat de constructie noua la gri (fara comisioane, taxe, profituri exorbitante ale agentilor imobiliari, investitorilor, constructorilor) nu are voie sa depaseasca 3-400 euro, daca vorbim de materiale de calitate (in caz contrar pretul nu trebuie sa sara de 200 euro per metru patrat construit). Trebuie sa fii nebun sau inconstient sa cumperi acum la un pret mai mare de cat cel corect, prezentat mai sus.
  Multa sanatate celor care s-au imprumutat la achizitia caselor la peste 600 euro metrul patrat... si sa aiba grija la balustrada cand se apleaca sa se arunce in gol...
  #11. Gelu | 01.09.2009 | 19:15
  2 (0/2)   
  Programul Prima Casa este ultima mare teapa pe care o da statul roman cetatenilor ei ce nu-si vad lungul nasului. Numai in scumpa noastra Romanie se poate ca in acelasi timp sa fie si site-urie companilor ce recupereza imobile ipotecate pline dar si preturile mari la aceleasi imobile pe piata cumparate de viitorii restantieri. Dar, retineti, plata executarilor silite a imobilelor din Programul Prima Casa se va face din banii nostrii ai tuturor contribuabililor.
  #10. Gelu | 01.09.2009 | 19:10
  5 (0/5)   
  1. Cand deflatia galopeaza energic sfidand orice politica macro a bancii centrale....
  2. Cand somajul este in floare si cifrele cresc de la zi la zi, tot mai multe companii inchizandu-si portile iar perspectivele sunt sumbre sub acest aspect...
  3. Cand romanii se indatoreaza cu 20 de miliarde de la diverse institutii financiare (cine credeti ca va plati dobanda si cat de mica intuiti dvs ca este aceasta...) ca sa aiba de unde plati salariile bugetarilor si pensiile....
  4. Cand aproape toate santierele au oprit cvasi-total constructiile (aveti idee ce inseamna sa conservi un santier sau sa reincepi o contructie peste 2-3 ani...)...
  5. Cand finantarea a devenit extrem de scumpa, aproape intangibila, nici o banca nemaiavand curajul de a arunca cu banii aiurea cand nimic nu poate fi previzionat sau evaluat...
  6. Cand marea majoritate a marilor fonduri de investitii au vandut tot ce detineau in Ro si au fugit mancand pamantul de aici...
  7. Cand infrastructura romaneasca este mirifica, dar lipseste cu desavarsire, iar santierele de autostrazi sunt in cel mai bun caz in faze incipiente daca sunt subfinantate...
  8. Cand imobilele s-au scumpit de peste 10-15 de ori fata de momentul anului 2001 (o garsoniera in 2001 prin dristor era undeva la 7-8000 de dolari iar in 2008 s_au tranzactionat si la 90-100.000 de euro) in conditiile in care veniturile populatiei abia daca s-au triplat in acelasi interval ....
  9. Cand rata de nerambursare a creditelor creste dramatic zilnic si economia este in pragul incapacitatii de plata (facturile de plata neachitate se inmultesc ametitor)... si cand statul roman nu plateste (nu poate) facturile catre diversi furnizori de produse si servicii si genereaza blocaj financiar in cascada...
  10. Cand salariul mediu este in Ro aproximativ 300 de euro si de el depinde peste 75 % din populatia naiva a tarii noastre frumoase...

  ..... noi mai putem spera la ceva bun in urmatorii 3-5 ani de criza profunda...?!?
  #9. Rasvan | 01.09.2009 | 15:46
  2 (0/2)   
  Si inca ceva Dane :preturi mari la imobiliare inseamna si chirii mari ceea ce duce la preturi aberante in comert si fac investitiile mai greoaie .
  #8. Rasvan | 01.09.2009 | 15:38
  3 (0/3)   
  Hai ca esti simpatic .Nu este cazul sa te duci la 9 darchiar fa si tu putin socoteala la natalitate si-ti mai spun un lucru pe care-l stiu de la Radu Opaina personal : in Bucuresti sunt zeci de mii de apartamente GOALE .Criza de locuinte este o falsa problema intretinuta si de firmele de imobiliare si de "dezvoltator" . Iar chestia cu generatiile de dupa '90 este realitate.Si inca o data : esti simpatic !
  #7. dan | 01.09.2009 | 15:06
  7 (0/7)   
  imi cer scuze ... am aberat si eu pe aici .... ma duc sa-mi iau pastilele .... daca mai vreti sfaturi despre imobiliare ma gasiti la spitalul 9 ....
  #6. Rasvan | 01.09.2009 | 14:34
  0 (0/0)   
  Er vorba de 1000 de euro salariu mediu ( ca multi il mai invoca pe forumuri)
  #5. Rasvan | 01.09.2009 | 14:31
  4 (1/5)   
  Daaaa, sa vezi preturi mari Dane. Or sa dea buzna sa cumpere apartamente copiii aia multi nefacuti dupa 1990 si cei 2% care tocmai s-au mutat anul asta in mediul rural .Si chiriile vor creste mai ales ca sunt 140 000 de studenti mai putin anul acesta . Si daca nu ajunge , se vor repezi cei un milion de someri sa-si faca credite pentru un apartament sau cei foarte multi care au salaiu mediu de peste 100 de euro. Marshh.
  #4. dan | 01.09.2009 | 13:48
  -9 (10/1)   
  VISE TAICA VISE ! PRETURILE O SA O IA IN SUS RAUUU DE TOT DE LA ANUL IN COLO ATATA TIMP CAT TOTI TARANII VOR LA BUCURESTI !.Sorry e prost cine vinde cu prima casa 2 camere pe 60.000 de euro. Oricum problema e ca nu sunt suficiente case ,mai ales ca au crescut copii celor cu 2 case in Bucuresti si s-au mutat in cea de inchiriat ,asa ca spatiile s-au redus si mai mult ,oamenii s-au tot casatorit deci s-au format familii noi cu copii si au nevoie de case .Cei ce nu au avut norocul sa aibe de la parinti sau sa fie din bucale sunt disperati .Mai toti proprietarii si-au retras casele de la vanzare si prefera sa le inchirieze ca sunt o sursa de venit sigur si in contextul in care nu o sa isi mai permita lumea sa cumpere si singura sansa sunt chiriile auuuuu sa vezi preturi la chirii ce o sa se traga ! Asa dream on ca o sa luati voi case chiar din 77 pe nimic de la anul in colo o sa fiti chiriasi toata viata ,sclavi pe plantatie .Oooo si inca ceva eu stiu pe un proprietar care a vandut de 2 ori cu prima casa acelasi ap doar pentru termenul de 2 luni in care le-a luat avansul la fraieri ca i-au tinut casa blocata de la vanzare si a expirat antecontractul -ca dosare de la banci nu o sa vedeti voi never ever aprobate !
  #3. ion | 01.09.2009 | 13:30
  8 (0/8)   
  Eu ma bucur sa vad ca acesti "propietari" sau grabit sa creasca preturile. Dupa ce acest program minunat va fi uitat ceea ce au facut acum ii va costa greu, va fi un efect de bumerang, preturile or sa o ia foarte rau in jos iar cumparatorii or sa se comporte asa cum fac ei acum cand au impresia ca sunt dumnezeu. Sa vezi atunci ce reduceri or sa ceara cumparatorii si ce fite or sa faca si cum or sa trebuiasca sa faca discount-uri masive daca vor sa scape de cotet. Cea mai mare teapa pe care a luat-o romanul in imobiliare a fost zvonul ca nu sunt suficiente locuinte in Bucuresti pentru toata lumea, cum nu se poate mai fals, nu numai ca sunt suficiente dar multe stau goale (se poate proba foarte usor, mergeti la un cartier rezidential relativ nou si terminat acum 1-2 ani si vedeti cam cate lumini sunt aprinse in medie cateva zile la rand si o sa aveti soc). Faptul ca bancile nu vor sa dea credit pentru locuinte mai vechi de 77 este un motiv in plus de bucurie pentru cumparatori si de necaz pentru "propietari". Game over pentru propietari ne aflam deja intr-o perioada in care cumparatorul face piata.
  #2. john | 01.09.2009 | 12:07
  4 (1/5)   
  cine e nebun sa dea mai mult de 500e/mp ... cat e pretul corect ... isi merita soarta
  #1. john | 01.09.2009 | 11:56
  -9 (9/0)   
  Berceniul este o zona de care te indragostesti doar daca apuci sa stai acolo. Aparent este o zona batraneasca si de periferie. Cine sta un an in Berceni nu o sa mai plece. Va spune unul de-al locului.

  IMOPEDIA, FELICITARI PENTRU ALEGERE!
  Adauga comentariu
  Nume:*
  Email:
  Comentariu:*
   Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
  NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

  Ai un comunicat de presă de publicat?

   
  RSS
  Primeste stirile pe e-mail

  OFERTE RECOMANDATE
  Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
  Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
  TOPURI IMOPEDIA.ro
  Cele mai noi comentarii
  Cele mai citite stiri
  Cele mai comentate stiri
  Top Likes

  Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

  Blog RUN
  Adrian Crivii
  Gabriel Alexandru
  Dragos Dragoteanu
  Daniel Dobre
  Adrian Niculescu
  Ilias Papageorgiadis

  Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

  Ştiri imobiliare
  Analize imobiliare
  Evenimente imobiliare
  Ghidul Prima Casă
  Știri Prima Casă
  Comunicate de presă
  Arhiva video