Preţurile apartamentelor din Berceni o iau în sus. Auzind de Prima Casă şi sperând că le va aduce mai mulţi bani, proprietarii s-au grăbit să ridice preţurile. Dar unii s-au aruncat exagerat şi nu au mai ţinut cont că au scumpit locuinţele atât de mult încât nu se mai încadrează în suma garantată de stat.
„Sunt foarte multe cereri prin Prima Casă. O singură tranzacţie am reuşit să o facem, dar era vorba de un imobil nou. Avem antecontracte pe apartamente vechi în Berceni, dar cu Prima Casă nu am finalizat, însă aşteptăm să vedem dacă vor trece de evaluări pentru că preţurile sunt destul de ridicate. Două camere într-un bloc din '70 au fost tranzacţionate cu 58.000 euro. De la lansarea programului există o tendinţă de creştere, proprietarii confruntându-se cu un val de clienţi neaşteptat au mărit preţurile cu circa 20%, faţă de mai-iunie acest an. Nu este o creştere reală, este o creştere determinată de lansarea programului Prima Casă." susţine Marius Negoiţă, Director Nemar Imobiliare.
„S-au încheiat peste 100 de antecontracte cu Prima Casă. Având în vedere că se lucrează cu statul şi este mai greoi, birocraţia este foarte mare, estimăm că în două-trei săptămâni vor începe să curgă contractele" este de părere Victor Alexandru, Director Premier Imobiliare -Oltenitei.
Vor curge probabil, dacă şi proprietarii mai lasă la preţ. În condiţiile de faţă oferta din Berceni pentru Prima Casă este relativ mică.
„Şi-au schimbat un pic atitudinea, în sensul că nu mai sunt la fel de maleabili, dacă până în mai erau dispuşi la negoceri masive, practic te rugau să vii cu un client la ei, acum având multe vizionări, existând un interes mare pentru apartament sunt un pic mai reticenţi în a negocia preţul. De acceptat, acceptă mai toţi vânzarea prin Prima Casă" spune Marius Negoiţă.
Vânzătorii acceptă Prima Casă, dar preţurile nu se prea încadrează. Fie că pot vinde prin programul Prima Casă, fie că nu, proprietarii au scumpit casele.
„Blocurile vechi, cele de dinainte de cutremurul din '77, la apartamentele cu două camere şi acolo preţurile sunt destul de ridicate, peste 50.000 euro, în condiţiile în care nu sunt amenajate, nu au dotări. Garsonierele sunt şi ele la preţuri destul de mari, se apropie de 50.000 euro, în blocurile după '80, garsonierele în blocurile dinainte de '77 sunt undeva în jur de 40.000. Găsim apartamente de două camere, 50 mp, construit în 1980 la peste 60.000 euro şi ne referim la zone ca Apărătorii Patriei, Şos Olteniţei, în partea dinspre ieşirea din oraş" mai spune Marius Negoiţă.
In ceea ce priveşte oferta de apartamente noi, agenţii imobiliari spun ca nu este prea bogată.
„În Berceni nu ne întâlnim, ca în alte cartiere, cu foarte multe ansambluri rezidenţiale noi, asta este un mic handicap al acestei zone. Poate că în alte zone s-a inchis această activitate, ar trebui să vină şi în sud. Sunt vreo patru-cinci proiecte în realizare, sunt încă vreo şapte-opt în curs de începere a lucrărilor" ne-a declarat Victor Alexandru.
Despre proprietari ştim că nu prea negociază, dar despre cumpărători ce se spune?
„În Berceni cumpără omul obişnuit, nu sunt acei cumpărători pe care suntem obişnuiţi să îi vedem în nord, la cravată.
Aici sunt oameni obişnuiţi care au un mic business, venituri medii, cumpără două-trei camere, confort 1 şi confort 2, foarte mulţi tineri.
Nu mai sunt clienţii de acum opt-zece ani când la trei vizionări cumpărau un apartament, sunt mai pretenţioşi, faptul că piaţa imobiliară s-a maturizat, la fel şi clientela, nu mai sunt acele discuţii interminabile, oamenii ştiu ce au de făcut, au nişte puncte pe care şi le stabilesc înainte de a veni la vizionare," susţine Victor Alexandru.
Chiriile au scăzut şi în Berceni, la jumătate din cauza cererii mici. O garsonieră care se închiria cu 400-500 euro, acum se închiriază cu 250 euro, mobilată.
Un apartament cu două camere care era undeva peste 500 euro, acum este 300 euro" spune Marius Negoiţă.
Avantajele cartierului Berceni, potrivit agenţilor imobiliari:
- Metrou
- Mijloace de transport în comun de suprafaţă
- Spaţii verzi
- Centre comerciale multe
Dezavantajele cartierului Berceni, potrivit agenţilor imobiliari:
- Trafic aglomerat în zona Big Berceni
- Poluare
Oferte imobiliare zona Berceni:
Oportunităţile zonei Berceni- click AICI
Alte oferte din zona Berceni:




















ADI,
1. Nu compar si nu pot compara Aradul cu Szegedul deoarece pe unul l-am vazut de 10 ori iar pe celalalt l-am vazut odata !
2. Daca te referi la veniturile populatiei in raport cu pretul locuintelor dintre o tara si alta, iar nu o putem face. Veniturile populatiei din Ungaria se "rotunjeau" legal dinainte de a face noi o "revolutie" celebra !!! Ei aveau deja un al doilea servici !!!
3. Daca te referi la cererea de pret, cererea nu este niciodata SOLVABILA pentru ca atunci nu s-ar mai numi "piata libera" si nici nu ar mai exista negociere. Dar oferta este solvabila atunci cand este facuta la jumatate de pret de catre cumparator ?
Daca te referi la cererea de locuinte in raport cu oferta, atunci nu putem vorbi de solvabilitate.
4. Costul cu pretul de vanzare nu il compar pentru ca asta tine tot de o piata libera, cine tine la pret ramane cu marfa pe taraba, nu ?
Dar am di eu o intrebare :
De ce trebuie tot timpul sa ne comparam cu cineva sau ceva, de ce trebuie sa spun ""eu sunt mai tare ca celalalt pentru ca ..... "" si nu pot spune simplu "" Eu sunt tare.
Imi pare rau ca interpretezi asa, dar inca odata iti repet ca noi discutam in contradictoriu si aia de sus isi insusesc LEGAL? bani munciti de tine, de mine, de ceilalti...
Stai ca nu inteleg. Spui asa: noi zicem ca preturile sunt mari, deci suntem varza, dar in acelasi timp salariile sunt mici. Daca la cei 33 ani ai tai ai fi trecut macar 4 pe la scoala poate ai fi avut rationament. Imi explici si mie cum poti vinde o casa la un pret mare daca salariile sunt mici? Unde se intalneste cererea SOLVABILA cu oferta? Sau, altfel spus, sa nu te iau cu termeni d-astia grei: daca romanii castiga in medie 350 E /luna, adica 700 de familie(sot-sotie) de unde bani sa plateasca rata de 800?
PS: cate familii cunosti tu care au un venit de peste 2000 E/luna?
Dar poti compara Aradul cu Szeged-ul?
Poti compara raportul dintre veniturile si preturile caselor dintr-o tara, cu cele din alta tara?
Poti compara cererea solvabila cu oferta?
Poti compara costul cu pretul de vanzare?
ADI,
Nu putem compara Ungaria cu Romania, nu putem compara Gyula cu Bucuresti si nici nu putem compara Primaverii cu Berceni.
Daca am de munca in Bucuresti fii sigur ca n-o sa-mi cumpar apartament in Gyula ci undeva cat mai aproape, iar daca am serviciul in Szeged, niciodata n-o sa-mi iau o casa in Snagov ci in cel mai rau caz o sa-mi iau una in Timisoara...
Putem sa vorbim de ROBOR de EURIBOR de LIBOR de ROBID, de dobanzi bancare de credite ipotecare de cerere/oferta imobiliara de Programe in folosul individului ( Prima casa ), dar ce folos... Iti inchipui ca te ia cineva in seama ? NU !!! Nu o sa vezi un STAT ca iti va da din buzunarul lui personal ceva...
STATUL nu pierde niciodata si daca se conduce dupa principiul ""DIVIDE ET IMPERA"" - nu stiu daca am scris corect - atunci rezultatele se vad chiar aici, noi ne certam si EL isi incaseaza BANUTZII de la noi...
Preturile se stabilesc in functie de cerere si oferta, iar cererea solvabila este foarte mica, iar oferta este imensa.
Stii cat costa doua camere in Ungaria, la Szeged sau Gyula?
Invata, documenteaza-te, ca esti vai de capu' tau.
Asteptati si nu o sa va para rau ;)
Vorbim la anu!
Pe mine m-au sunat doi proprietari si mi-au spus ca sunt dispusi sa mai negocieze. La anul vor negocia in genunchi.
Cel mai mult ma bucur pentru cei care s-au bagat la prima casa si si-au pierdut avansurile. Totdeauna prostia se plateste.
Detalii ai aici:
http://www.imopedia.ro/run/2009/07/piata-imobiliara-din-2008-incoace/
Pana in decembrie 2009 pretul unui metru patrat util de bloc cenusiu ceausist va deveni maxim 300 de euro (nu trebuie sa uitam ca ceausescu le-a construit cu 100 usd, da, ati citit bine UNA SUTA dolari americani metru patrat, si sunt si neizolate termic si fonic si in cea mai proasta conditie fizica). Asta inseamna ca un apartament cu 4 camere la vreo 90 de metri patrati va costa maxim 27.000 de euro (daca este in buna stare si construit macar dupa anul 1980). Toate celelalte imobile se vor alinia in consecinta ca si preturi. Metru patrat de constructie noua la gri (fara comisioane, taxe, profituri exorbitante ale agentilor imobiliari, investitorilor, constructorilor) nu are voie sa depaseasca 3-400 euro, daca vorbim de materiale de calitate (in caz contrar pretul nu trebuie sa sara de 200 euro per metru patrat construit). Trebuie sa fii nebun sau inconstient sa cumperi acum la un pret mai mare de cat cel corect, prezentat mai sus.
Multa sanatate celor care s-au imprumutat la achizitia caselor la peste 600 euro metrul patrat... si sa aiba grija la balustrada cand se apleaca sa se arunce in gol...
2. Cand somajul este in floare si cifrele cresc de la zi la zi, tot mai multe companii inchizandu-si portile iar perspectivele sunt sumbre sub acest aspect...
3. Cand romanii se indatoreaza cu 20 de miliarde de la diverse institutii financiare (cine credeti ca va plati dobanda si cat de mica intuiti dvs ca este aceasta...) ca sa aiba de unde plati salariile bugetarilor si pensiile....
4. Cand aproape toate santierele au oprit cvasi-total constructiile (aveti idee ce inseamna sa conservi un santier sau sa reincepi o contructie peste 2-3 ani...)...
5. Cand finantarea a devenit extrem de scumpa, aproape intangibila, nici o banca nemaiavand curajul de a arunca cu banii aiurea cand nimic nu poate fi previzionat sau evaluat...
6. Cand marea majoritate a marilor fonduri de investitii au vandut tot ce detineau in Ro si au fugit mancand pamantul de aici...
7. Cand infrastructura romaneasca este mirifica, dar lipseste cu desavarsire, iar santierele de autostrazi sunt in cel mai bun caz in faze incipiente daca sunt subfinantate...
8. Cand imobilele s-au scumpit de peste 10-15 de ori fata de momentul anului 2001 (o garsoniera in 2001 prin dristor era undeva la 7-8000 de dolari iar in 2008 s_au tranzactionat si la 90-100.000 de euro) in conditiile in care veniturile populatiei abia daca s-au triplat in acelasi interval ....
9. Cand rata de nerambursare a creditelor creste dramatic zilnic si economia este in pragul incapacitatii de plata (facturile de plata neachitate se inmultesc ametitor)... si cand statul roman nu plateste (nu poate) facturile catre diversi furnizori de produse si servicii si genereaza blocaj financiar in cascada...
10. Cand salariul mediu este in Ro aproximativ 300 de euro si de el depinde peste 75 % din populatia naiva a tarii noastre frumoase...
..... noi mai putem spera la ceva bun in urmatorii 3-5 ani de criza profunda...?!?
IMOPEDIA, FELICITARI PENTRU ALEGERE!