Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, ieri, ca actuala criza care afecteaza aproape toate sectoarele ar putea fi benefica pentru primarie, întrucât preturile unei locuinte la cheie au scazut de la 1.200-1.300 de euro pe metru patrat la 380-480 de euro pe metru patrat.

Criza, benefica pentru primariile care vor sa cumpere locuinte «la cheie»Edilul a precizat, la Forumul Financiar Central si Sud-Est European, ca are circa 11.000 de cereri de locuinte. " Am primit propuneri de vânzare de locuinte de 380-480 euro metru patrat si, în aceste conditii, vom putea achizitiona mai multe case", a  spus Oprescu.

Primarul general a vorbit si despre criza financiara care nu a ocolit Primaria Capitalei, bugetul acesteia fiind diminuat în 2009.

El a tinut sa precizeze ca si ratingul primariei a scazut, dar ca, foarte curând, va lansa parteneriate public-private pentru anumite programe.

Oprescu a facut apel catre bancheri sa sustina proiectele Primariei Capitalei, precizând ca el nu va renunta la proiectul privind autostrada suspendata

Sursa

22 May 2009