Studentii care nu au mai prins un loc de cazare in caminele din Constanta au avut ca alternativa fie hotelurile din statiunea Mamaia, fie ansamblurile rezidentiale care nu se mai vand din cauza crizei.

Criza imobiliara i-a obligat pe dezvoltatorii care au ramas cu blocurile nevandute sa caute solutii pentru a-si recupera cheltuielile.

Unii dintre acestia au ales in aceasta perioada sa-si inchirieze apartamentele studentilor.

Costica Zelca, proprietarul unui complex din Mamaia, situat chiar la iesirea dinspre Navodari a statiunii, a inceput prin a-si inchiria locuintele, pe timpulverii, dansatoarelor de samba si politistilor detasati la malul marii.

Zelca a incasat de la bugetul local nu mai putin de 100.000 de euro pentru gazduirea celor 120 de politisti care au suplimentat efectivele de paza si ordine pe litoral in timpul sezonului estival.

Oamenii legii si dansatoarele trupei de samba Vai-Vai s-au bucurat de confortul ansamblului rezidential din nordul statiunii Mamaia in apartamente de 125 metri patrati, mobilate la cheie. Odata trecuta vara, Costica Zelca, dar si alti dezvoltatori imobiliari au fost nevoiti sa gaseasca alte solutii, deoarece apartamentele lor au ramas tot nevandute.

Daca unii dintre ei au apelat la oferte promotionale si sunt dispusi sa dea o masina la pachet cu casa, loc de parcare subteran gratis, electrocasnice sau se marginesc la discounturi pe perioada limitata pentru a-si vinde apartamentele, Zelca a intuit o noua modalitate de a face bani si s-a aratat dispus sa-si transforme ansamblul in campus universitar.

Astfel, au fost oferite spre inchiriere studentilor apartamentele din ansamblul rezidential din nordul statiunii Mamaia, pentru care fiecare musteriu scoate din buzunar 150 de euro lunar. La doua saptamani de la debutul anului universitar, deja 20 de studenti se instalasera in apartamentele din complexul respectiv.

Dezvoltatorul spune ca studentii sunt cazati cate trei in apartamente, iar in schimbul celor aproximativ sapte milioane beneficiaza si de dependinte: doua bai, o bucatarie si un balcon cu terasa.

Pentru acest an universitar, dezvoltatorul a rezervat pentru studenti 80 de camere dintre cele 240 existente, asta pentru ca unele sunt vandute, iar altele au fost puse la pastrare pentru vremuri mai bune.



Sursa

20 October 2009