O garsoniera in Baneasa se inchiriaza pentru 370 de euro lunar, in timp ce un apartament cu doua camere in Tineretului este 600 de euro/luna.

Cu cat se inchiriaza cele 1.000 de apartamente noi nevanduteCompaniile de dezvoltare imobiliara care au terminat sau au in curs de finalizare apartamente noi in Bucuresti prefera sa inchirieze aproximativ 1.000 de locuinte decat sa ramana cu ele goale, pretul de inchiriere fiind cu circa 20% mai mare decat pentru apartamentele vechi de pe piata.

Printre proiectele in care dezvoltatorii au decis sa inchirieze locuintele se numara ansamblul Residenz din Chitila, InCity Residences din zona Vitan, Greenfield din Baneasa sau ansamblurile dezvoltate de compania RAMS in Pantelimon si Tineretului.

Acestora li s-ar putea adauga si ansamblul Rasarit de Soare cu aproape 1.000 de apartamente din Titan, unde dezvoltatorii inca asteapta sa vada cum vor merge ultimele luni de vanzari.

1.500 de lei o garsoniera

„Exista mai multe modalitati in ceea ce priveste chiria: inchirierea in vederea cumpararii si inchirierea «clasica» a unei locuinte mobilate sau nu, la preturi incepand de la 1.547 lei/luna (370 de euro) pentru o garsoniera cu suprafata cuprinsa intre 48 si 55 de metri patrati, sau de 2.152 RON/luna (512 euro) pentru un apartament de 76 de metri patrati, cu doua camere", spun reprezentantii companiei Impact, dezvoltatorul proiectului Greenfield din Baneasa.

In functie de gradul de mobilare al apartamentului, chiriile in cadrul proiectului pot varia. Potrivit site-urilor de anunturi imobiliare, chiriile pentru apartamente cu doua camere din Baneasa pornesc de la 400 de euro lunar.

Pe de alta parte, in Pantelimon sau in Chitila chiria pentru un apartament nou cu doua camere este de circa 400 de euro lunar, in timp ce in Tineretului aceasta ajunge la 600 de euro lunar.

„Am stabilit la 400 de euro chiria pentru apartamentele cu doua camere din ansamblul construit la Republica, unde mai avem 36 de apartamente disponibile, respectiv 600 de euro pentru cele din Pridvorului, in zona Tineretului, unde mai avem 21 de locuinte. Deocamdata am format o lista de asteptare, pe care avem 20 de persoane. Apartamentele vor deveni locuibile incepand cu 1 septembrie", a declarat Bogdan Nastase, director si actionar al firmei RAMS, care dezvolta doua ansambluri cu un total de 125 de apartamente in prima faza.

200 de apartamente la Chitila

Apartamentele construite au suprafete utile cuprinse intre 68 si 82 de metri patrati, pe langa chirie viitorii locatari trebuind sa plateasca si o taxa de intretinere de maxim 150 de lei lunar, pentru curatirea spatiilor comune sau ridicarea gunoiului. In blocurile vechi, chiria pentru un apartament cu doua camere in Pantelimon poate cobori sub 300 de euro lunar, in timp ce in Tineretului proprietarii cer 400-500 de euro/luna pentru apartamentele cu doua camere.

Un proiect in care sunt deja disponibile spre inchiriere circa 200 de apartamente care pot fi ulterior cumparate este ansamblul Residenz din Chitila, unde cea mai ieftina locuinta oferita spre inchiriere este un apartament cu trei camere si o suprafata construita de 89 mp, pentru care chiria lunara este de 680 de euro plus TVA. Apartamentul mai beneficiaza si de o boxa si un loc de parcare.

„La semnare se solicita un depozit egal cu contravaloarea chiriei pe trei luni", potrivit reprezentantilor Tiriac Imobiliare, dezvoltatorul proiectului.

Sursa

7 August 2009