În ultimii doi ani românii s-au îndreptat, în principal, către locuinţe de două camere, ceea ce i-a determinat de jucătorii de pe piaţa imobiliară să ofere disconturi semnificative la locuinţele cu 3 şi 4 camere, pentru a le putea vinde.

21875-16case_nf_8ec64ad9d4.jpgÎn prezent, cine vrea să cumpere un apartament nou găseşte oferte pentru locuinţele cu 3 si 4 care variază între 93.000 de euro (TVA inclus), în zona Delea Veche, şi 95.000 (TVA inclus) în Titan.

Printre cele mai ieftine sunt cele de 3 camere din complexul rezidenţial Răsarit de Soare, care se situează la circa 65.000 + TVA şi cele din complexul rezidenţial Ten Blocks cu un preţ de vânzare de 77.000 euro (TVA inclus).

„Toate aceste preţuri arată că pentru ofertele punctuale oferite de dezvoltatorii sau investitorii imobiliari preţul pe metrul pătrat a înregistrat scăderi semnificative. Astfel, în zona Militari un metru pătrat ajunge pănă la 650 euro, în Titan la 820 euro, în timp ce într-o zona centrală (Delea Veche) preţul unui metru pătrat este în jur de 860 euro", a declarat Loredana Albu, directorul Be Igloo, cel mai mare vânzător de apartamente noi din Bucureşti, care a luat naştere în urmă cu doi ani în vederea revânzării locuinţelor achiziţionate de fondul de investitii norvegian Romania Invest.

Din portofoliul Be Igloo fac parte ansamblurile rezidenţiale Optima şi Armonia din Titan, Ten Blocks din Militari, My Dream Pipera, DV 24 din Delea Veche, Quadra II din zona Politehnică.

Potrivit informaţiilor furnizate de companie, în perioada 1 august - 1 noiembrie Be Igloo a vândut 22 de apartamente din care mai mult de jumătate au fost cu 3 camere şi 4 camere.

"Chiar dacă nu s-au înregistrat creşteri fulminante în ceea ce priveşte nivelul vânzărilor, se pare că ofertele sau discounturile oferite de investitori şi dezvoltatori pentru aceste tipuri de locuinţe şi-au atins scopul şi au atras mai mulţi clienţi", a adăugat Albu.


Sursa

9 November 2011