Scăderea drastică a numărului de tranzacţii imobiliare şi dispariţia multor agenţii au dus la reorientarea firmelor care mai activează încă în domeniu. Acum, unele agenţii comercializează toalete ecologice şi amenajează terenuri de golf, îţi mută mobila, îţi decorează casa, îţi oferă asigurarea locuinţei, cadastrul şi intabularea cadou.

Unii agenţi imobiliari pot fi sunaţi chiar şi la miezul nopţii. Scăderea drastică a numărului de tranzacţii imobiliare şi dispariţia multor agenţii au dus la reorientarea firmelor care mai activează încă în domeniu. Acum, unele agenţii comercializează toalete ecologice şi amenajează terenuri de golf, îţi mută mobila, îţi decorează casa, îţi oferă asigurarea locuinţei, cadastrul şi intabularea cadou. Unii agenţi imobiliari pot fi sunaţi chiar şi la miezul nopţii.

De când cu criza, afacerea cu agenţia imobiliară nu a mai mers. Asta l-a făcut pe Marian Trandafir să se orienteze spre alte domenii. Astfel, a pus la punct noi firme în domenii diferite: amenajări terenuri de golf, toalete ecologice, arhitectură peisagistică, vânzări de plante, gazon şi flori tăiate şi comercializarea de europubele şi eurocontainere, care, după cum spune proprietarul, merg bine.

„Agenţia nu funcţionează; e pe zero şi o ţin în stand-by din cauza actualelor condiţii economice. Am fost nevoiţi să ne orientăm spre curăţenie. Am amenajat şi terenuri de golf, atât în ţară, cât şi în străinătate. Şi partea cu amenajări de grădini şi europubele merge", ne-a declarat Marian Trandafir.

Cât te taxează agenţia să-ţi mute mobila

De anul trecut, agenţia Full Impex şi-a îmbogăţit oferta cu servicii de amenajări interioare şi mutări de mobilier, însă cei care optează pentru acestea sunt destui de puţini. În ceea ce priveşte preţurile pentru amenajările interioare, reprezentantul firmei spune că acest lucru se face la faţa locului, după discuţii cu proprietarii, în funcţie de dimensiuni şi ce anume îşi doresc. Cât despre mutarea mobilei, preţul standard este de 900 de lei. Pentru 1.400 de lei, agenţia împachetează, dar şi despachetează mobilierul, iar pentru suma de 1.900 de lei, vor fi mutate toate obiectele din casă, nu doar mobila. Tarifele nu se opresc aici: agenţia mai taxează cu încă 8 lei pentru fiecare kilometru.

Servicii poştale, combaterea dăunătorilor, pe lista serviciului de property management

O altă agenţie din Bucureşti, Rond Imobiliare a introdus din septembrie 2009 un nou serviciu, cel de property management. Astfel, proprietarii pot solicita agenţiei să încaseze în numele lor chiria şi plătească facturi, dar să se ocupe şi de alte probleme care pot apărea, cum ar fi: întreţinerea şi repararea aparatelor de aer condiţionat, servicii poştale, îndepărtarea zăpezii sau chiar combaterea dăunătorilor. Tarifele variază în funcţie de ce alege fiecare client. „Clienţii nu au fost receptivi la acest produs şi nu avem decât doi, pentru două vile. Am negociat cu ei tarifele, cu 10-15% mai puţin, în avantajul lor, din păcate. Pentru una dintre vile, tariful este de 300 de euro, pentru cealaltă este 500 de euro", ne-a declarat Tănţica Lascu, proprietara agenţiei.

Agenţi imobiliari disponibili 24 de ore din 24

Agenţia Sud Est Imobiliare tot din Bucureşti a lansat la începutul lunii iunie un nou serviciu: consilier imobiliar la dispoziţia clienţilor 24h/24h. „Agentul alocat unui client este disponibil oricând. Avem clienţi care sunt la a treia, a cincea tranzacţie cu agenţia noastră şi ne sună şi la ora 23.30, 23.45. Bineînţeles că nu ne sună la ora 02.00 sau 03.00, dar noi suntem oricând alături de ei", ne-a declarat Balica Daniel, directorul agenţiei.

 


Sursa

22 July 2010