Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cu metroul, de la Gara din Nord până la aeroport. Acest lucru va fi posibil din 2017-2018.

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4380

După ani întregi de promisiuni şi amânări, vin noi promisiuni legate de construcţia Magistralei 6 de metrou. Este vorba despre segmentul care va asigura transportul între Gara de Nord şi cele două aeroporturi din Bucureşti. Potrivit noilor estimări, acest lucru va fi posibil în următorii cinci-şase ani.

Cu metroul, de la Gara din Nord până la aeroport. Acest lucru va fi posibil din 2017-2018.Metrorex a anunţat licitaţia pentru Încă 65 de staţii noi de metrou în următorii zece ani Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a promis azi că în următorii zece ani se vor construi 65 de noi staţii de metrou. ... construcţia liniei spre Otopeni, care va fi pusă în funcţiune în 2017-2018. Lungimea traseului va fi de 14 km, cu 12 staţii, iar durata contractului pentru realizarea lucrărilor la structura de rezistenţă este estimată la 60 de luni.

„Valoarea estimată a investiţiei este de circa un miliard de euro, finanţarea urmând a fi asigurată din credit extern (garantat de stat) şi alocaţie de la bugetul de stat", se arată într-un comunicat Metrorex.

Totuşi, discuţiile care se poartă până la implementarea proiectului sunt lungi şi anevoioase. Poate tocmai de aceea, data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a fost stabilită abia pentru luna septembrie.

O singură linie de metrou, beneficii pentru sute de mii de oameni

Din momentul în care Magistrala 6 Metrorex a început exproprierile pentru magistrala 5. Suma totală: 7,5 milioane euro Metrorex a început implementarea proiectului Magistrala 5 de metrou. Primul pas - exproprierile. Proprietarii au început deja să ... de metrou va exista şi în realitate, nu doar în planuri, aceasta va deservi zilnic aproximativ 150.000 de persoane. Alte 100.000 de persoane vor beneficia indirect, datorită eliberării traficului de suprafaţa din zona de Nord a Capitalei. Complexitatea proiectului are toate şansele să convingă şoferii să renunţe la maşină, pentru drumul până la aeroport sau centrele comerciale din zonă.

Este vorba despre un traseu integral subteran între Bucureşti şi Otopeni, printr-o ramificaţie din Linia 4 Gara de Nord – Lac Străuleşti în zona de Nord a staţiei 1 Mai”, a declarat directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Metroul bucureştean are o lungime de 67 km şi un număr de 49 de staţii. 40 dintre acestea au fost construite înainte de 1989, iar restul, în ultimii ani. Dar chiar şi aceste proiecte noi s-au bazat pe lucrări începute în perioada comunistă. Practic, în ultimii 20 de ani nicio linie nu a fost construită de la zero.

CITEȘTE ȘI Circulaţia în Drumul Taberei va fi blocată pentru un an, din cauza lucrărilor la metrou Lucrările la Magistrala de metrou 5 obligă locatarii din Drumul Taberei să aleagă rute ocolitoare. Începând cu miercuri, 2 mai 2012, va ... Circulaţia în Drumul Taberei va fi blocată pentru un an, din cauza lucrărilor la metrou

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video