Fraţii Negoiţă mai au la vânzare aproape 500 de apartamente. Şi cu toate acestea, mai vor să construiască încă pe atâta anul viitor.

20147-rgr_83991000.jpgLa sfârşitul anului trecut, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă anunţa că va transforma 800 de camere din cel mai mare hotel din Europa - Rin Grand, în circa 320 de apartamente, cu preţuri de vânzare ce pornesc de la 49.000 de euro plus TVA.

Acum, compania omului de afaceri a scos la vânzare locuinţe în hotelul de patru stele la preţul de 39.900 de euro.

"E vorba de 12-13 apartamente, cu suprafeţe mai mici, pentru care am făcut o promoţie ceva mai accesibilă. Vânzările nu sunt nici spectaculoase, nici rele. Sunt acceptabile. La apartamentele din hotel, încă se lucrează la anumite utilităţi, care vor fi funcţionale peste două luni. Deocamdată nu le putem preda. În septembrie vom face efectiv prima tranzacţie, când un apartament va intra în posesia proprietarului", a declarat pentru MONEY.ro, Ionut Negoiţă.

Faţă de cel mai ieftin apartament din hotel, care are o suprafaţă construită de 51 mp şi utilă de 44 mp şi care costă 49.000 de euro la care se adaugă TVA de 5%, modelul scos la promoţie are o suprafaţă construită de 47 mp şi 38 mp utilă.

Negoiţă mai spune că potenţialii cumpărători sunt reticenţi la achiziţia de locuinţe, mai ales dacă sunt în curs de amenajare şi dotare cu utilităţi, însă crede că după ce perioada concediilor se va termina, oamenii vor fi mai interesaţi. Până în prozent, Negoiţă a semnat antecontracte cu aproxomativ 40 de persoane, ceea ce înseamnă puţin peste 10% din totalul apartamentelor din hotel.

Cel puţin 500 de noi locuinţe

Cu aproape 300 de apartamente din Rin Grand Residence şi alte 200 disponibile din Confort City, omul de afaceri încă vrea să construiască locuinţe. Şi nu puţine.

Pentru mijlocul anului viitor, Negoiţă are în plan demararea lucrărilor de construcţie pentru un nou ansamblu rezidenţial, cu cel puţin 500 de apartamente. Preţurile finale se vor situa în jurul valorii de 800 de euro/mp, iar investiţia se ridică la 25-30 de milioane de euro.

"Acum avem ce să vindem, iar undeva în vara anului viitor vrem să construim alte locuinţe. Până vor fi terminate lucrările noului proiect, vom vinde ce avem acum. Ca zonă unde să contruim, am luat în calcul un teren pe care îl avem lângă Confort City , dar nu excludem şi zona Pipera", a mai declarat pentru MONEY.ro, Ionut Negoiţă.


Sursa

3 August 2011