Firma Eurosmart Investment, dezvoltatorul unui proiect de lux cu 50 de apartamente de pe strada Mihai Eminescu din centrul Capitalei, a intrat în insolvenţă, iar Casa de Insolvenţă Transilvania a fost desemnată administrator judiciar, potrivit datelor de pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

26981-eminescu.jpgCompania a realizat în proporţie de 85% blocul situat în apropierea intersecţiei cu bulevardul Dacia, dar niciun aparta­ment nu a fost dat în folosinţă până în prezent, ca urmare a unui blocaj ce durează de mai bine de un an.

ZF a scris la începutul lunii octombrie despre faptul că Alpha Bank, finanţatorul proiectului, şi firma de construcţii Total Confort au solicitat intrarea în insolvenţă a dezvol­ta­to­rului. Ulterior, Eurosmart Investment a depus propria solicitare de intrare în insolvenţă, dosar care a intrat pe rol înaintea celor iniţiate de creditori, iar tribunalul s-a pronunţat la data de 10 octombrie pentru aprobarea cererii.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Eurosmart Investment este deţinută de Marina-Ioana Popovici (62,6%) şi organizatorul de evenimente Forum Invest (37,4%). Marina-Ioana Popovici şi soţul ei Bogdan Popovici, proprietarii Forum Invest, au fost condamnaţi în acest an la câte şapte ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii", în care a fost condamnat şi fostul premier Adrian Năstase.

 

20 October 2012