Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum a fost construit simbolul New York-ului: Empire State Building

Publicat: | Autor: IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 614

manhattan-407703 1920 Îți amintești de turnul uriaș pe care l-a escaladat King Kong în filmul cu același nume? Simbolul New York-ului, una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne, potrivit Societății Americane a Inginerilor - Empire State Building este prima clădire cu peste 100 de etaje din lume. Turnul a fost dat în exploatare pe 1 Mai 1931, având o înălțime de 381 de metri. Empire State Building s-a menținut în vârful topului celor mai înalte clădiri până în 1972, când a fost inaugurat turnul de nord al World Trade Center.

Turnul Eiffel, construit în 1889 la Paris, a torturat arhitecții americani în goana de a construi ceva mai înalt. Până la începutul secolului al XX-lea, începuse o cursă adevărată de zgârie-nori. Împreună cu Empire State Building alte două clădiri - 40 Wall Street și clădirea Chrysler Building - au participat în competiție. Fiecare dintre ele chiar a deținut acel titlu pentru mai puțin de un an, înainte ca Empire State Building să le depășească la inaugurare.

Când John Jakob Raskob (fost vicepreședinte al General Motors) a decis să se alăture cursei de zgârie-nori, Walter Chrysler, fondatorul Corporației Chrysler, construia o clădire monumentală, înălțimea căreia o păstrase în secret până la finalizarea clădirii. Neștiind exact ce înălțime trebuia să depășească, Raskob a început construcția propriului turn. În 1929, Jakob Raskob și partenerii săi au cumpărat teren pe 34th Street și Fifth Avenue pentru noul zgârie-nori. Pe această proprietate a fost legendarul hotel Waldorf-Astoria, construit în 1897. Deoarece terenul pe care se afla a devenit extrem de valoros, proprietarii hotelului au decis să vândă proprietatea și să construiască un nou hotel pe Park Avenue. Raskob a achiziționat parcela de pământ cu aproximativ 16 milioane de dolari. Apoi a angajat compania Shreve, Lamb & Harmon, pentru a-i proiecta turnul. Arhitectul principal a fost William F. Lamb. Tot el a proiectat clădirea revistei The Forbes și General Motors Building din New York City. Pentru Empire State Building, Lamb s-a inspirat de la Reynolds Building din Winston-Salem, Carolina de Nord și Turnul Carew din Cincinnati, Ohio. Piatra de temelie a fost pusă la 17 martie 1930. Construcția, de care s-a ocupat compania Starrett Bros. & Eken, a fost finalizată la 31 martie 1931, cu o lună înainte de data finală oficială. Exteriorul clădirii este alcătuit din peste 5 660 de metri cubi de calcar și granit de Indiana, 10 milioane de cărămizi și 730 de tone de aluminiu și oțel. Zilnic aici munceau 3400 de persoane, dintre care 5 și-au pierdut viața pe șantier. S-a lucrat peste 7 milioane de ore. Turnul de antenă de 61 metri al Empire State Building a fost construit inițial ca un catarg de ancorare pentru dirijabilele transatlantice. Pentru a finaliza construcția în timp record au fost folosite diferite metode inovatoare, inclusiv construirea unei linii de cale ferată pe șantier pentru transportarea eficientă a materialelor, a unei linii de asamblare, programe pentru construcții în infrastructură  ca parte a tehnicilor de construcție rapidă. Timpul a fost programat astfel încât fiecare secțiune a procesului de construcție să se suprapună - timpul a fost esențial. Nici un minut, o oră sau o zi nu trebuia să fie irosite.  

Empire State Building are peste 3 milioane de becuri, 80 de kilometri de țevi radiatoare, 113 km de conducte de apă, 1 706 km de cablu telefonic și 7 450 de echipamente de refrigerare. Costul final al construcției a fost de 24,7 milioane de dolari, cu mult sub costul estimat de 43 milioane de dolari. La 1 mai 1931, președintele S.U.A. Herbert Hoover a inaugurat Empire State Building prin aprinderea luminilor clădirii cu ajutorul unui buton din Washington D.C. Această clădire a devenit un simbol al încercărilor omului din secolul al XX-lea de a realiza imposibilul. Astăzi ea este cea de-a cincea cea mai înaltă clădire din S.U.A. În fiecare an, milioane de turiști vizitează Empire State Building pentru a privi prin observatoarele sale de la etajele 86 și 102.  Prețul de intrare la începutul lui 2019 era de 40 de dolari pentru un adult. Imaginea clădirii Empire State Building a apărut în sute de spoturi publicitare și filme.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video