Cum devii un consultant imobiliar de succes, după ce ai gustat succesul alături de o formaţie rock care a lansat tendinţe în întreaga lume? Fostul toboşar de la Alice Cooper povesteşte pentru Forbes cum a scos primii bani din imobiliare şi cum a reuşit să îmbine cele două mari pasiuni: rock şi real estate.

27768-chitara.jpgNeal Smith, fostul toboşar al formaţiei rock Alice Cooper, a obţinut profit în urma unei tranzacţii imobiliare la începutul anilor ’70. Cunoscutul hit „School’s Out” abia fusese lansat, iar membrii formaţiei încasau bani din toate părţile, povesteşte Smith, acum în vârstă de 65 ani. Spre deosebire de colegii săi, toboşarul şi-a investit mare parte din câştiguri într-o proprietate imobiliară din Phoenix, pe care a vândut-o doi ani mai târziu. Profitul a fost de trei ori mai mare decât investiţia iniţială. Deşi pasiunea pentru imobiliare îi intrase în sânge, au mai trecut zece ani până când Neal Smith şi-a construit o carieră în domeniu.

Connecticut, căminul perfect datorită impozitelor mici

Toboşarul a fost cooptat în formaţia Alice Cooper în 1967, după ce i-a cunoscut pe Alice (Vincent Furnier) şi pe ceilalţi membri la un centru universitar din Arizona. Deşi s-au mutat cu toţii în Los Angeles şi au scos două albume, niciunul nu a avut succes. Până când, în 1971, formaţia a cucerit topurile cu piesa „I'm Eighteen". Cu banii câştigaţi, rockerii au hotărât să-şi cumpere o casă a lor, în Westchester County, din New York. Însă contabilul i-a sfătuit să aleagă Connecticut, din pricina taxelor mai scăzute, astfel că şi-au ales un conac luxos în Greenwich.

„Moşia din Greenwich a văzut multe petreceri sălbatice, iar zona era absolut superbă. Puteam să-mi conduc liniştit pe stradă Rolls-Royce-ul, nu se oprea lumea să se uite. Nimănui nu îi păsa, pentru că Rolls-Royce-urile vecinilor erau mai mari şi mai noi”, povesteşte Neil Smith, într-un interviu pentru Forbes.

La mijlocul anilor ’70, formaţia s-a destrămat, dar Smith a decis să rămână în Connecticut. Mai mult, în 1985, împreună cu prietena de atunci, au urmat un curs de real estate. După ce şi-a obţinut licenţa de agent imobiliar, fostul toboşar s-a angajat la o companie imobiliară şi a reuşit să vândă prima proprietate în mai puţin de două săptămâni.

Rock şi imobiliare, pasiuni ce pot fi îmbinate cu uşurinţă

Deşi iniţial îşi ascundea trecutul de rocker, la începutul anilor ’90, Smith s-a lăsat convins de un prieten să îşi lanseze un site numit „Rock'n Realtor”. A colaborat cu numeroşi fani de-a lungul carierei, însă cei mai mulţi clienţi nu ştiu cu ce s-a ocupat înainte de a fi agent imobiliar. În prezent, fostul membru Alice Cooper lucrează pentru William Pitt Sotheby's International Realty şi se ocupă de proprietăţi premium din Connecticut, iar cea importantă tranzacţie intermediată a fost cu un conac în valoare de 5 milioane dolari. Cu toate acestea, nu a renunţat la muzică şi se întâlneşte periodic cu Alice Cooper. Artistul recunoaşte că muzica rămâne cea mai mare pasiune a sa, însă în paralel, se ocupă cu vânzarea locuinţelor.   

Sfaturi pentru cei care vor să îşi schimbe cariera

Urmează-ţi pasiunea„Mulţi oameni sunt nehotărâţi şi au de suferit de pe urma faptului că îşi schimbă constant cariera, trec de la un domeniu la altul. Îi sfătuiesc să încerce să îşi dea seama de ce sunt interesaţi şi să studieze intens înainte de a se arunca în afaceri”, spune Neal Smith.

Fii răbdător„Când intri în afaceri, nu te gândi numai la partea financiară şi nu spera să ai profit în primul an. La început, caută să-ţi lărgeşti cercul de cunoştinţe şi sfera de influenţă”, continuă consultantul imobiliar.

Plănuieşte totul pe termen lung„În domeniul imobiliar, dar şi în multe alte domenii, singurul lucru care nu îţi poate fi răpit este reputaţia. Aşa că nu uita să îţi respecţi cuvântul şi să fii onest”, încheie fostul rocker.

CITEȘTE ȘI Locuinţele americanilor vor reveni la valoarea de altă dată abia după anul 2023


30 October 2012