Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum ajungi nr. 1 in real-estate: "Anul trecut am dat afara tot middle managementul. Pe brokerii seniori i-am schimbat, erau aroganti"

Publicat: | Sursa: Daily Business | Numar afişări: 1602

Agentia Coldwell Banker a concediat, anul trecut, tot middle managementul, renuntand cu totul la pozitiile respective, si a schimbat toti brokerii din agentie, preferand in locul seniorilor oameni fara experienta, care sa fie instruiti in cadrul firmei.

Aceasta miscare, combinata cu o schimbare de strategie, a facut ca firma sa ajunga lider de piata si sa treaca pe profit in 2009, an care a adus pierderi pentru majoritatea firmelor care au dominat piata inainte de criza.Compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker a inregistrat anul trecut venituri de peste 15,6 mil. lei (3,67 mil. euro), situandu-se pe prima pozitie in topul companiilor de consultanta si fiind singura firma din top care si-a crescut business-ul (cu 9%). Pe locul doi in top se situeaza compania Cushman&Wakefield cu 15 mil. lei (3,53 mil. euro), in timp ce fostul lider de piata, Colliers, a ajuns pe locul 3, cu 12 mil. lei (2,8 mil. euro), potrivit Mediafax. Singura firma din top care nu a scazut, cu exceptia Coldwell, este Jones Lang La Salle, care si-a mentinut afacerile la 9,8 mil. lei (2,3 mil. euro).

"Mi-am dat seama ca trebuie sa dau afara toti angajatii din middle management, care erau liantul dintre conducere si oamenii de vanzari, pentru ca este esential contactul direct cu acestia din urma, cu brokerii. La ei este informatia reala. Era un telefon fara fir intre viziunea agentilor de vanzari, middle management si top management", spune Valentin Ilie, 35 de ani, directorul executiv si actionar minoritar al companiei.

"Aveam parte de o imagine distorsionata asupra realitatii, pentru ca nu aveam contact direct cu brokerii. Middle managerii imi spuneau, spre exemplu, ca nu putem vinde pentru ca nu exista investitori dispusi sa cumpere locuinte", ignorand faptul ca in piata s-ar fi putut gasi si alte tipuri de clienti, precum clientii finali interesati de locuinte vechi, explica Ilie.

 


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video