Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum alegem un credit bancar?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6032

Înainte de a contracta un credit este bine să vă uitaţi cu mare atenţie la câteva elemente esenţiale, altfel riscaţi să nu faceţi cea mai bună alegere, iar acest lucru se va simţi la buzunar. Aşadar, analizaţi bine nivelul dobânzii anuale efective care include dobânda, taxele şi comisioanele băncii, tipul dobânzii (fixă sau variabilă), moneda în care vă împrumutaţi, dar şi alte elemente pe care IMOPEDIA.ro le prezintă pe larg în acest material.

Cum aleg un credit bancar?Moneda

Băncile din România oferă Românii renunţă la credite, de voie-de nevoie. Totuşi, împrumuturile în valută rămân preferatele clienţilor. Creditul pentru firme şi populaţie a continuat să scadă şi în februarie. Panta descendentă se simte mult mai puternic pentru creditele în ... credite în diferite monede (Euro, RON, USD sau CHF), dar BNR îi sfătuieşte pe români să contracteze credite în moneda în care sunt plătiţi, astfel nu vor fi afectaţi de fluctuaţiile de schimb valutar.

„Moneda în care se acordă creditul este importantă, însă există şi alte condiţii ce pot influenţa puternic caracteristicile împrumutului. Spre exemplu, una dintre acestea este evoluţia în timp a indicelui de referinţă pentru moneda în care ai împrumutat, indice de care este legată variaţia dobânzii”, notează specialiştii Verida Credit.

Dobânda creditului - fixă sau variabilă?

Dobânda este o componentă esenţială în costul final al creditului. Pentru a putea alege cea mai bună ofertă, specialiştii financiari vă recomandă Poate creşte banca dobânzile, în cazul creditelor? Creşterea dobânzii creditelor bancare reprezintă un subiect extrem de delicat. Mulţii dintre cei care au contractat un credit cu dobândă ... să comparaţi nivelul dobânzilor în cazul mai multor bănci.

„Rugaţi consilierii bancari să vă facă simulări şi nu vă lăsaţi amăgiţi de promoţii - nu întotdeauna costul final este mai mic decât în cazul unei oferte obişnuite”, spun reprezentanţii BCR.

Atenţie la creditele din magazin! Dobânzile sunt uriaşe Creditele contractate în magazine sunt printre cele mai scumpe împrumuturi de pe piaţă. Ele sunt atractive prin faptul că pot fi obţinute ... Creditele cu dobândă variabilă au în prezent rate mai mici, dar asta nu înseamnă că lucrurile vor sta aşa pe toată perioada derulării creditului. Este indicat să discutaţi cu un specialist care să vă indice cum ar arăta un grafic de rambursare ca urmare a majorării ratei dobânzii, ţinând cont că indicii monetari de referinţă în cazul creditelor în valută au atins minime istorice în ultima perioadă.

„Dobânzile fixe sunt de regulă mai mari decât cele variabile şi o analiză comparativă doar în funcţie de valorile lor nu este realistă şi corectă. Avantajul acestor credite este faptul că încă de la început clientul ştie că rata lunară nu se va modifica până la finele contractului şi va fi ferit de surprize”, specifică specialiştii Verida Credit.

Costul creditului

Cereţi informaţii legate de Atenţie: ratele egale fac creditul mai scump cu cel puţin 15% Tertipurile băncilor au speriat şi încă mai sperie clienţii, chiar şi acum, când legislaţia în domeniu este suficient de dură ... costurile creditului şi fiţi atenţi dacă nu cumva există şi alte costuri adiţionale care uneori pot fi substanţiale. Verificaţi întotdeauna valoarea Dobânzii Anuale Efective (DAE) pentru a putea compara obiectiv mai multe credite deoarece există o serie de factori, în afară de dobândă, care influenţează costul total al unui împrumut bancar. Mai trebuie să ştiţi şi la cât timp se actualizează dobânda în cazul creditelor cu dobândă variabilă (trei luni, şase luni, un an).

Perioada de creditare

Cu cât Ce perioadă de rambursare este recomandat să alegeţi pentru împrumutul de la bancă? O perioadă de rambursare mai lungă aduce cu sine rate lunare mai mici, dar şi dobânzi mai mari, ceea ce înseamnă că în final ... perioada de creditare este mai mare, cu atât rata lunară este mai mică.  Dar ţineţi cont că, la final, costul total al creditului va fi mai mare.

Suma maximă pe care o puteţi obţine

Aceasta se calculează în funcţie de veniturile pe care le puteţi demonstra lunar, dar şi în funcţie de anumite caracteristici ale produselor de creditare. Astfel, comparând condiţiile de creditare identice, puteţi alege banca de la care împrumutaţi cea mai mare sumă, în funcţie de veniturile dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI: Chilipirurile imobiliare, la îndemâna oricui. Locuinţe executate silit, scoase la vânzare la preţul unei maşini Apartamentele executate silit se vând, în cele mai multe cazuri, la preţuri derizorii, chiar şi pentru o perioadă cu activitate mai ... Chilipirurile imobiliare, la îndemâna oricui. Locuinţe executate silit, scoase la vânzare la preţul unei maşini


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video