Chinezii sunt renumiţi pentru viteza cu care construiesc, fie că este vorba de drumuri, clădiri sau poduri suspendate. În ţara Marelui Zid există în prezent zeci de oraşe ridicate de la zero, singura lor problemă este că nimeni nu se înghesuie să locuiască în ele.

25989-untitled-1.jpgCel mai faimos oraş fantomă din China este Kangbashi, scriu cei de la businessinsider.com. Construcţia oraşului a început în 2004 şi trebuia să găzduiască milioane de chinezi. Potrivit celor de la Daily Mail, doar 30.000 de persoane locuiesc în prezent în acest oraş. 

Preţul mare al locuinţelor a fost motivul principal pentru care chinezii nu s-au mutat în număr mare aici, însă nici când piaţa imobiliară a căzut dramatic,  anul trecut, nu s-a înregistrat vreo schimbare. Chiar dacă preţul metrului pătrat a scăzut de la 1.100 de dolari la 470 de dolari, apartamentele nu s-au vândut.

Jurnaliştii de la  Al Jazeera English au vizitat oraşul Kangbashi anul trecut şi au observat că încă se construiau blocuri, semn că asiaticii nu ţin cont de faptul că sunt puţini aceia care vor să locuiască aici.

 

Sursa

11 August 2012