Gold Plaza Baia Mare este singurul mall aflat in constructie pe piata locala, alte zeci de proiecte anuntate fiind oprite de criza. Aproape finalizat, mall-ul simbolizeaza incheierea etapei fericite a pietei imobiliare si in acelasi timp prevesteste o perioada viitoare in care noile inaugurari vor fi doar cazuri izolate.

Programat sa fie deschis la sfarsitul lui octombrie sau inceputul lui noiembrie 2010, mall-ul Gold Plaza Baia Mare este aproape gata, in prezent lucrandu-se la finisaje. Acesta este singurul mall de pe piata care are o data de inaugurare concreta, restul investitiilor de pe acest segment pe piata fiind in prezent in asteptare.In plus, singurele centre comerciale care ar putea fi construite in perioada urmatoare sunt fazele de retail park ale unor proiecte mari cum ar fi Coresi Brasov sau Pallady Shopping Center, segment unde cererile de inchiriere sunt inca numeroase. Mall-urile din aceste proiecte sunt investitii care nu vor demara mai devreme de 2012.

Chiar daca cu o usoara intarziere fata de data de inaugurare anuntata anul trecut, oficialii Futureal, dezvoltatorul proiectului Gold Plaza, sunt in grafic cu lucrarile de constructii. Totusi, nici acest proiect nu a fost ocolit de amanari ale termenelor de livrare. Programat initial sa demareze in 2007 si sa fie finalizat in 2008, mall-ul a suferit din start o intarziere de un an, contructia fiind inceputa de fapt in 2008. Ulterior finalizarea proiectului a fost amanata pentru finalul lui 2009, iar apoi din nou pentru toamna lui 2010.

 




Sursa

19 August 2010