One Hyde Park este întruchiparea luxului britanic, cel mai scump ansamblu rezidenţial din lume fiind ridicat în cea mai bună zonă din Londra. Apartamentele sunt inaccesibile din punct de vedere financiar chiar şi milionarilor „obişnuiţi”, însă peste 80% din unităţile super-luxoase şi-au găsit deja un proprietar. IMOPEDIA.ro prezintă fotografii din interiorul ansamblului, publicate de cotidianul britanic The Telegraph.

29081-1.jpgOne Hyde Park este cel mai costisitor ansamblu rezidenţial din lume, amplasat în cel mai exclusivist cartier din Londra. Complexul a fost ridicat pentru cei mai bogaţi dintre miliardarii lumii, dar a fost gândit şi proiectat cu ani de zile înainte de primele semne ale crizei financiare ce a lovit întreaga lume. Drept urmare, deşi cea mai scumpă clădire de apartamente din lume a fost inaugurată la sfârşitul lui 2010, încă nu a fost vândută în totalitate: mai sunt 7 apartamente disponibile, din totalul de 86 de unităţi de super-lux.

Prestigiosul ansamblu deţine în prezent cea mai costisitoare proprietate din lume, un penthouse care a costat 140 milioane lire sterline (160 milioane euro). Chiar dacă preţul de achiziţie pare colosal pentru angajaţii cu venituri medii, nici cheltuielile ulterioare nu sunt de neglijat – spre exemplu, impozitele pentru un penthouse triplex ajung la 350.000 lire sterline anual (peste 420.000 euro).

Construcţia ansamblului One Hyde Park, creaţie a fraţilor Christian şi Nick Candy, a costat peste un miliard dolari. Adresându-se celor mai bogaţi oameni din lume, clădirile au fost construite pentru a oferi siguranţă şi discreţie – ferestrele blindate sau identificarea după iris la intrarea în lift vin la pachet cu facilităţi „obişnuite”, precum piscină sau sală proprie de cinematograf. Printre proprietarii din One Hyde Park se numără premierul Quatarului, oligarhul ucrainean Rinat Akhmetov, miliardara nigeriană Folorunsho Alakija, cel mai bogat kazahstan Vladimir Kim sau interpreta britanică Kylie Minogue.

CITEȘTE ȘI: Warren Buffett - miliardarul modest, care şi-a donat averea fundaţiilor de caritate

 

17 January 2013