Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum evaluăm corect un imobil în această perioadă

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 2342

Evaluarea proprietăților este necesară, chiar dacă activitatea pieței imobiliare a scăzut considerabil în ultimele luni, pe fondul crizei economice generată de criza medicală. Totuși, încă există cumpărători și bănci care solicită acest serviciu specialiștilor din domeniul imobiliar.

zai-eAdrian Crivii, fondator DARIAN și președinte ANEVAR în perioada 2001-2003, ne explică cum evaluăm corect o locuință sau un teren în condițiile în care sunt foarte puțini indicatori, prețurile au fost bulversate și nu există perspective clare.

„Cred că este foarte dificil să faci evaluări acum, piața fiind mai puțin activă. Să te bazezi pe informațiile de dinainte de criză nu cred că este bine, iar acum nu prea sunt informații.Evaluarea este o poză la un moment dat. Ce poză să faci acum, când sunt atât de puține informații și putem să privim atât de greu în perspectivă?

Un broker imobiliar are un rol primordial acum. Nu neapărat valoarea imobilului este cea mai importantă, sunt și alte caracteristici ale proprietății, starea financiară a celui care vrea să achiziționeze”, a punctat Adrian Crivii în emisiunea „ZAI la o cafea”, realizată de Răzvan Muntean.

„Întotdeauna în perioadele turbulente evaluarea este importantă. Însă  valoarea imobiliară stă foarte mult pe comparații, iar acum piața este cvasistaționară, nu sunt tranzacții. Ori să compari tranzacții din ianuarie ar fi greșit acum, nu sunt informații în piață.

Pentru cine vrea să cumpere broker-ul are un rol important acum, pentru că trebuie să găsească cea mai utilă proprietate pentru banii/finanțarea pe care îi/o are cumpărătorul”, consideră Crivii.

De asemenea, în perioadele de criză există și oportunități pentru cei care își doresc să achiziționeze o locuință.

„Sunt și aspecte subiective în stabilirea unui preț. Dacă dăm de un dezvoltator care are foarte multe locuințe de vânzare sunt convins că marja de negociere este mult mai mare acum, având în vedere că perspectiva este neclară”, a precizat Adrian Crivii.

Taguri: imobil, evaluare, zai
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video